Ostali sportovi

DEJAN SAVIĆ PRIHVATIO POZIV ARAPA! Srpski stručnjak se preselio u Aziju - ovo je njegov novi tim

Autor Mladen Šolak

Dejan Savić preselio se u Saudijsku Arabiju.

Izvor: MN Press

Srpski vaterpolo stručnjak Dejan Savić odlazi u Saudijsku Arabiju. On je preuzeo tamošnji tim Al-Kidisiju nakon što je u prethodnom periodu radio na Malti, a sve nakon odlaska sa klupe reprezentacije Srbije nakon lošeg starta olimpijskog ciklusa Pariz 2024. Posle osvajanja dva olimpijska zlata sa "delfinima" i ispisivanja stranica istorije srpskog i svetskog sporta sa našim vaterpolistima, Savić je započeo inostranu karijeru i odlaskom u Saudijsku Arabiju sigurno će imati priliku da dobro unovči svoje ogromno trenersko znanje.

Posle velike igračke karijere, Savić je počeo još veću trenersku u Crvenoj zvezdi pre deset godina i odmah je napravio ogroman uspeh, jer je vodio crveno-bele do titule prvaka Evrope. Usledio je njegov istorijski uspešan mandat na klupi reprezentacije, koju je vodio čitavu deceniju i osvojio sve trofeje, stvorivši usput jedan od najmoćnijih timova u istoriji svetskog sporta.

Sa takvom biografijom, Arapi su ga pozvali da podigne vaterpolo i u tom delu sveta, gde će 2024. godine biti održano Svetsko prvenstvo u Kataru.

BONUS VIDEO: