GOAT

EVROPA STALA DA SE DIVI SRPKINJI: Golom u Ligi šampiona Andrea ušla u ISTORIJU, sad čekamo da postane NAJVEĆA IKAD!

Autor Nikola Lalović

Velika Andrea Lekić još jednom je pokazala kakva je veličina! Postala je tek četvrta rukometašica u istoriji sa 1.000 golova u Ligi šampiona.

Izvor: Attila KISBENEDEK / AFP / Profimedia

Istorija! Srbija može da bude ponosna jer je naša Andrea Lekić upravo postala tek četvrta rukometašica u istoriji koja je u Ligi šampiona postigla 1.000 golova! Svoj 1.000 gol dala je u meču Ferencvaroša sa Zaglebjem u osmom kolu elitnog takmičenja.

Vodila je mađarski tim Andrea do pobede, na kraju je sa sedam golova bila najefikasnija na meču. a 1.000 gol je postigla u 48. minutu meča za rezultat 30:19, što joj je bio peti gol na ovom meču. Osim nje za Fenercvaroš igra i Dragana Cvijić koja je postigla četiri pogotka na ovoj utakmici. Posle osam kola Fenercarošu je ovo tek treća pobeda uz jedan remi i nadaju se u Budimpešti da će se u drugom delu sezone forma popraviti.

Andrea Lekić je sada na 1.002 gola u Ligi šampiona i četvrta je na večnoj listi strelaca. Sada je ispred nje nekadađnja saigračica Anita Gorbic koja bi uskoro mogla da padne pošto ima 1.016 golova, zatim sledi Rumunka Kristina Neagu sa 1.029 goova, a videćemo da li će u 16. sezoni u Ligi šampiona naša rukometašica uspeti da prestigne crnogorku Jovanku Radičević na prvom mestu sa 1.069 golova.

Naša verovatno najbolja rukometašica svih vremena je počela karijeru u Radničkom iz Beograda, a onda je u Evropi zaigrala u sezoni 2006/07 u dresu aranđelovačkog Bekamenta. U Ligi šampiona je debitovala naredne godine u Krimu iz Ljubljane, a zatim je igrala za Đer, Vardar, Bukurešt, Budućnost iz Podgorice i sada je u Ferencvarošu. Sa Đerom je i osvojila Ligu šampiona, a prošle godine je zajedno sa Draganom Cvijić stigla do finala koje su izgubile od trostrukog uzastopnog prvaka Vajpersa iz Danske. Pogledajte istorijski momenat kada Andrea postiže svoj 1.000 gol:

BONUS VIDEO: