Bravo!

SRBIJA OTELA GOLMANA OD MAĐARSKE PRED VELIKO TAKMIČENJE: Igrala za komšije, ali sad poručuje: Znam gde mi je dom!

Autor Nikola Lalović

Pored iskusne Marije Čolić koja će verovatno biti prvi izbor, za mesto među stativama konkuriše mlada Kubina Moli.

Izvor: MN Press

Srbija je pred Svetsko prvenstvo koje uskoro počinje u Danskoj dobila veliko pojačanje! Mlada golmanka Kubina Moli rešila je da stane pod našu zastavu! U situaciji kada će Mundijal zbog povrede propustiti Jovana Risović, ovo je za Uroša Bregara bila jako bitna i velika vest!

Još u mečevima kvalifikacija za Evropsko prvenstvo koji su prethodili pripremama za Svetsko prvenstvo Bregar je podmladio tim, pošto su mnoge iskusne rukometašice poput Kristine Liščević završile karijeru, a Kubina Moli je bila jedna od onih koje su dobile šansu. Mlada golmanka koja je nastupala za mlađe selekcije Mađarske sada sa 21 godinom ipak prelazi pod naše okrilje i igraće za državu svog rođenja! Prvi meč joj je bio protiv Bugarske u Zrenjaninu kada je Srbija pobedila 40:16. 

"Zahvalna sam što sam posle debija u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo dobila priliku da sa ekipom krenem na ovaj turnir u Španiji a i da budem na spisku za šampionat sveta. Devojke su me sjajno prihvatile, zbog njih je sve lakše na terenu, a uživamo i van terena u druženju", rekla je Kubina Moli za sajt RSS. 

U prvom meču za naš tim imala je sedam odbrana, "skinula" je i jedan sedmerac, a sada je na spisku zajedno sa iskusnom Marijom Čolić i Marijom Simić iz Jagodine. 

"Kada vidim Čolu i trenera Branku kako skaču sa klupe i proslavljaju svaki moj potez, presrećna sam. Svaki trening sa njima je težak ali i uživanje. Zahvalan sam što mogu da učim iz njihovog iskustva, saveti mi mnogo znače i one me čine boljim golmanom!", rekla je ova rukometašica Albe Fehervar.

Pojasnila je i zašto je odlučila da posle nekoliko turnira sa mlađim selekcijama Mađarske ipak zaigra za Srbiju, zemlju svog rođenja. Presudile su saigračice iz ovog tima!

"Protekle godine sam provela 10 dana sa reprezentacijom i odluka je bila laka. Odmah sam se osetila dobrodošlo, sve devojke su učinile da se osećam kao deo tima i jasno mi je bilo - Srbija je moj dom!", završila je Kubina Moli. 

Srbija od 2. decembra kreće Svetsko prvenstvo u Danskoj i biće u teškoj grupi sa domaćinom, Rumunijom i Čileom, a cilj je treće mesto u toj grupi i prolazak dalje.

(MONDO, RSS, N.L.)

BONUS VIDEO: