Ostali sportovi

SRBIJA BEZ LIGE ŠAMPIONA, CRNA GORA I HRVATSKA BOLJI OD NAS! Sve se zna za sezonu 2024/25, čak i "KOSOVO" ima mesto!

Autor Nikola Lalović

EHF je objavio rangiranje nacionalnih liga i federacija za narednu sezonu. Ima tu i dobrih vesti za Srbiju, ali Liga šampiona nije ni na vidiku.

Izvor: MN Press

EHF je izbacio listu po kojoj će deliti mesta u evrokupovima za narednu sezonu i Srbija za sada ne stoji loše. Daleko su i rukometaši i rukometašice od Lige šampiona, ali ćemo po svemu sudeću u obe kategorije imati mesto u Ligi Evrope i EHF kupu.

Što se tiče muškog dela Španija, Nemačka, Poljska, Francuska, Danska, Mađarska, Portugal i Norveška imaju sigurno mesto u Ligi šampiona, a kako je Belorusija i dalje suspendovana njeno mesto neće dobiti 10. Ukrajina već će se umesto šest dodeliti sedam specijalnih pozivnica.

Nema Srbija zagarntovano mesto ni u Ligi Evrope, gde smo ove godine konačno dobili predstavnika u vidu Vojvodine, tu se nalazimo na 23. mestu dok 18 federacija dobija direktna mesta. Ipak kako Rusije nema jer je suspendovana, otaraju se još dva mesta u Ligi Evrope pored osam postojećih, pa među deset timova koji će dobiti vajld kard mora biti makar jedan iz Srbije. Što se tiče EHF kupa tu smoi za sada na četiri zagarantovana mesta, videćemo da li će se to smanjiti na tri ako šampion Srbije zaigra u Ligi Evrope, mada je to malo verovatno.

Što se tiče dama o Ligi šampiona nema govora, ali zato Srbija može da računa na čak dva mesta u Ligi Evrope i dva mesta u EHF kupu. Ipak situacija bi mogla da bude mnogo bolja s obzirom na to da Crna Gora ima garantovano mesto u Ligi šampiona, da je Hrvatska blizu tog mesta, a da mesto u Ligi Evrope ima čak i "Kosovo". Videćemo da li će ambiciozni projekat Crvene zvezde tu nešto promeniti...

BONUS VIDEO: