Uh!

BRUKA HRVATSKE NA SVETSKOM PRVENSTVU: Spas u poslednjim momentima protiv amaterki iz Afrike!

Autor Nikola Lalović

Počelo je Svetsko prvenstvo u rukometu za žene, a selekcija Hrvatske je doživela šokantan remi protiv Senegala na startu prvenstva.

Izvor: BJORN LARSSON ROSVALL / AFP / Profimedia

Morala je Ježić sa sedmerca da 40 sekundi do kraja meča spasi makar bod selekciji Hrvatske na početku Svetskog prvenstva u duelu sa Senegalom! Na kraju je bilo 22:22 u meču u kome je selekcija iz Afrike vodila ceo meč. Na kraju ipak nije bilo snage za pobedu koja bi bila najveća senzacija ovog Mundijala, s obzirom da su Senegalke došle kao najslabija ekipa na ovo takmičenje. 

Vodile su Afrikanke i sa 20:16, ali je u finišu tim Hrvatske uspeo da se vrati i da u poslednjim momentima spasi bar bod, ali to će ih koštati u narednom periodu jer se bodovi iz prve grupne faze prenose i u drugu. 

Južna Koreja je u svom meču bila sigurna i nije ekipa iz Azije dozvolila da im se desi ono što se desilo Hrvaticama pa su dobile Grenland sa sigurnih 27:16, dok je Brazil razbio Kazahstan sa neverovatnih 46:15 A odigran je i prvi meč u našoj grupi!

Dok čekamo da devojke Uroša Bregara startuju Svetsko prvenstvo duelom sa domaćinom Danskom od 20:30 Rumunija je opravdala zvanje favorita i razbila je Čile 44:19. Već u prvom poluvremenu je bilo 25:6, a u drugom je prednost samo malo povećana.

"Veoma sam zadovoljna našim timom i igrom, pogotovo jer je danas nacionalni dan Rumunije. Mogle smo zajedno da pevamo himnu Rumunije i da sjajno počnemo. Mislim da je za nas prednost što devojke iz Srbije igraju u Rumuniji. Znamo ih dobro, za nas će to biti velika bitka, ali došle smo ovde da pobedimo", poručeno je iz tabora Rumunije.

(MONDO, N.L)

BONUS VIDEO: