Idemo devojke!

ONE ČVRŠĆE I PRLJAVIJE, MI MLAĐE I BRŽE! Srbija nije uspela prvi put, a sad hoće SENZACIJU na Svetskom prvenstvu!

Autor Nikola Lalović

Katarina Bojičić i Anđela Janjušević veruju u podvig Srbije u meču sa Rumunijom!

Izvor: Bo Amstrup / AFP / Profimedia

Srbija se herojski borila protiv favorizovane Danske sve do samog kraja, ali je domaćin uspeo da pobedi sa 25:21. Sada je na redu dan pauze, a nakon toga dolazi još jedan susret u kome su mnogi već unapred otpisali Srbiju. To je meč sa Rumunijom u nedelju od 18 časova. 

Rumunke predvođene sjajnom Kristinom Neagu, jednom od najboljih rukometašica na poziciji beka u istoriji će želeti bodove, pogotovo posle ubedljive pobede nad Čileom u prvom kolu. Iz tabora Rumunki istaknuto je da je dobro to što veliki broj naših rukometašica igra rumunsku ligu, ali i naše devojke poznaju protivnice. Jedna od onih koje nastupaju u Rumuniji je i Anđela Janjušević, inače rukometašica Rapida iz Bukurešta.

"Mislim da nas očekuje jedna teška utakmica, zato što je naš prvi susret bio iscrpljujuć jako, dok su sa druge strane one imale lakši zadatak. Imaju dobru ekipu, ali i mi našu šansu koju treba tražiti u čvrstoj odbrani i poštovanju taktike u napadu. Rumunke su poznate po tome da igraju još čvršće i "prljavije" nego što je to slučaj sa Danskom, te će ovo biti još jedna utakmica za potući se na terenu", rekla je Janjušević. 

Katarinja Bojičić će se na crti boriti sa Rumunkama, a posle jako teškog meča sa Danskom ističe da naš tim brzinom i mladošću može do trijumfa.

"Iza nas je jako teška utakmica. Emotivno smo se dosta potrošile što je negde normalno posle ovakvog duela. Nadam se da će ovaj dan pauze napuniti baterije i energiju potrebnu da ponovimo sve prikazano iz utakmice sa Danskom. Mislim da možemo dobro da se spremimo i odigramo kvalitetnu utakmicu. Sigurno će biti velika borba i to i obećavam! Dokazale smo da možemo biti ozbiljni protivnik iako smo vrlo neiskusne i dosta mlade. Naša prilika bi mogla da bude igra na brzinu jer Rumunija nije poznata po tome, a mi na svoju mladost to možemo da iskoristimo. Značilo bi nam da imamo barem još jedan dan za pripremu, ali raspored je surov i mi moramo da se prilagođavamo", istakla je Katarina Bojićić.

(MONDO, RSS, N.L)

BONUS VIDEO: