Ostali sportovi

ZVEZDA PREDALA TROFEJ, NOVI BEOGRAD POTVRDIO DOMINACIJU! Više nema čuda, pehar u rukama Živka Gocića

Autor Mladen Šolak

Prvi trijumf najjačeg srpskog tima u Kupu Srbije.

Izvor: MN Press

Vaterpolisti Novog Beograda pobednici su Kupa Srbije pošto su u finalu završnog turnira u Šapcu savladali Crvenu zvezdu sa 18:15. Nakon što su u polufinalu ubedljivo pobedili Partizanom 16:8, igrači Živka Gocića i u finalu su protiv crveno-belih prikazali dominantnu igru i zasluženo osvojili prvi trofej u Kupu u klupskoj istoriji. Prethodnih godina mu je iznenađujuće izmicao na turnirima Kupa, prošle godine ga je podigla Zvezda, u sezonama pre toga Radnički, ali ovog puta nije bilo iznenađenja.

Izabranici trenera Živka Gocića snažno su krenuli i pre svega zahvaljujući Angelosu Vlahopulosu (četiri gola u prvoj četvrtini) stekli ranu prednost, koju su čuvali do kraja. U poslednjoj četvrtini, tim sa Novog Beograda imao je vođstvo od sedam golova (17:10), na šta je Zvezda odgovorila igrom na "sve ili ništa". To je ekipi Aleksandra Filipovića donelo "minus 3" na četiri minuta pre kraja, ali nije bilo senzacije.

Angelos Vlahopulos bio je najefikasniji igrač meča sa šest golova i idu mu velike zasluge za prvi trofej u sezoni vicešampiona Evrope.

  • Novi Beograd - Crvena zvezda 18:15 (7:4, 6:3, 4:4, 1:4)
  • Gradski bazen.
  • Sudije: Raković i Stanojević.
  • Isključenja: Novi Beograd 18, Crvena zvezda 12.
  • Peterci: Crvena zvezda 5 (3)
  • NOVI BEOGRAD: Dobožanov, Martinović , Skumpakis 1, Granados 2, Vučinić , Pijetlović 1, Drašović 1, Ćetković, Perković 1, Filipović 1, Lukić 2, Vlahopulos 6, De Mikelis, Radulović 3. Trener: Gocić
  • CRVENA ZVEZDA: Mišović, Bursać 2, Gajić, Marković 1, Subotić 3, Vasić 1, Gogov 3, Basara , Vukićević 1, Seman, Milojević 1, Radović 3, Ivanović, Danković. Trener Filipović.

(MONDO - M.Š)

BONUS VIDEO: