Idemo dalje!

SRBIJA OVO NIJE OČEKIVALA NA SVETSKOM PRVENSTVU! Selektor izašao i priznao: Za ovo se nismo spremali!

Autor Nikola Lalović

Selektor rukometašica Srbije Uroš Bregar nije očekivao ovako brzu i munjevitu Rumuniju na Svetskom prvenstvu!

Izvor: Bo Amstrup / AFP / Profimedia

Nakon što je Srbija na startu Svetskog prvenstva odigrala sjajan meč sa domaćinom Danskom i pala tek na kraju, protiv Rumunije je to mnogo lošije izgledalo. Naše devojke su od prvog minuta bile u zaostatku i na kraju su poražene 37:28 u drugom kolu grupne faze. 

Posle meča selektor Uroš Bregar nije krio nezadovoljstvo, a uprkos najavama našeg tima da ćemo biti brži od rivala, Rumunija nas je zapravo samlela svojim tempom. Priznao je Bregar da to nije očekivao.

"Čestitke Rumuniji na pobedi. Nismo očekivali ovu taktiku. Nisam iznenađen ali smo bili donekle nepripremljeni na taj tempo igre. Činjenica je da je Rumunija igrala dobro, naročito u prvom poluvremenu. U drugom smo mi promenili strategiju donekle, smanjili na tri razlike, ali su nas dva isključenja izbacila iz koloseka i nismo uspeli da se vratimo. Tužan sam zbog poraza, naročito posle onakvog meča sa Danskom, ali sledi Čile i fokus na taj duel", rekao je on.

Jedna od najiskusnijih u našem timu čuvarka mreže Marija Čolić ipak ističe da je za naš podmlađeni tim jako bitno da se prođu ovakvi mečevi. Baš zbog toga je ključno da se pobedi Čile i da se obezbede makar još dve jake utakmice za ovaj tim.

"Odigrale smo jedno dobro poluvreme, ali to nije bilo doljno da upišemo pobedu. Za mene je pozitivno što je danas mnogo mladih igračica imalo priliku da oseti kako je igrati sa izuzetnim timom kao što je Rumunija i verujem da će sve one koje su debitantkinje na ovom prvenstvu za nekoliko godina imati i dovoljno iskustva da pobeđuju i Rumuniju i timove sa još većim renomeom. Čestitke Rumuniji na pobedi i mojim saigračicama na borbi", rekla je Marija Čolić. 

Sada sledi dan pauze, a nakon toga meč odluke. Srbija će se sastati sa Čileom u utorak od 18 časova, a ukoliko pobedi ide u drugu grupnu fazu, Tamo već čekaju Nemačka i Poljska, a videćemo da li će treća ekipa koja ide dalje iz te grupe biti Japan ili Iran. 

(MONDO, N.L)

BONUS VIDEO: