Bravo devojke!

SRBIJA PREGAZULA RIVALA I PROŠLA DALJE NA SVETSKOM PRVENSTVU: Krenulo loše, a onda je proradila mašina!

Autor Nikola Lalović

Srbija je pobedom nad Čileom u poslednjem kolu prve grupne faze Svetskog prvenstva prošla u drugu grupu i boriće se za nokaut fazu.

Izvor: Bo Amstrup / AFP / Profimedia

Rukometašice Srbije savladale su Čile30:16 (10:6) u poslednjem kolu grupe E na Svetskom prvenstvu i naš tim je tako prošao dalje kao treći u ovoj fazi takmičenja. Naš tim će proći dalje bez bodova, ali ovaj mladi tim će imati još tri jaka meča na kojima že skupljati iskustvo.

Počelo je dobro sa 3:0 za naš tim, a onda je sve stalo i Čileanke su preokrenule na 4:3. Morao je da zove rano tajmaut Uroš Bregar, ali do poluvremena se naš tim nikako nije probudio. Ipak posle 10:6 na odmoru napad je konačno proradio i Srbija je na kraju pobedila sa dvocifrenim brojem golova razlike.

Najefikasnije u našem timu bile su Aleksandra Stamenić sa sedam golova, Dunja Radević i Sanja Radosavljević sa četiri, dok su tri imale Edita Nuković i Jovana Jovović.

Iz naše grupe dalje idu Danska, Rumunija i Srbija, a u narednoj grupi ćemo se sastati sa Japankama koje ne prenose bodove,. kao i sa Poljskom i Nemačkom. Prvi meč ćemo igrati 7. decembra sa Poljakinjama,. zatim 9. decembra igramo protiv Nemačke, a poslednji meč će biti 11. decembra sa Japankama.

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO: