Kakav meč!

SPEKTAKULARAN VEČITI DERBI - ZVEZDA POBEDILA! Kakav meč na Banjici: dva preokreta, pa poraz šampiona!

Autor Dušan Ninković

Odbojkaši Crvene zvezde bolji od Partizana.

Izvor: MN Press

Večiti derbi u fudbalu gledaćemo tek na kraju jesenjeg dela prvenstva, ali igraju Zvezda i Partizan u drugim sportovima! Spektakularan meč priredili su publici koja je u halu na Banjici stigla da gleda odbojku! Crvena zvezda je dočekala najvećeg rivala i nakon velike borbe, uz dva preokreta, stigla do pobede - 3:2 (25:23, 27:29, 26:28, 25:19, 15:10).

Tako su crveno-belima pripala dva, a  crno-belima jedan bod sa ovog meča i to bi moglo da bude veoma važno za stanje na tabeli u domaćem prvenstvu. Lider prvenstva je Karađorđe iz Topole sa 23 osvojena boda iz devet mečeva, Crvena zvezda ima 22 boda i jedan odigran susret više, dok je Partizan na trećoj poziciji, sa 20 bodova iz devet odigranih utakmica.

Što se tiče meča koji je u petak uveče odigran na Banjici, publika je imala u čemu da uživa. Zvezda je bolje počinjala svaki od pet delova meča, ali je Partizan u dva uspeo bolje da privede kraju taj deo igre. Nakon što je crveno-belima pripao prvi set (25:23), ekipa Bojana Janića odgovorila je najbolji mogući način - osvajanjem naredna dva.

Partizan je preokret napravio setovima koji su se igrali na razliku - prvo 29:27, zatim 28:26 - a u tim trenucima je delovalo da gosti imaju i psihološku prednost. Ona je često važna, ponekad i presudna u derbijima, pa je Partizan nakratko bio bliži pobedi u derbiju. Ipak,. Zvezda se vratila. Spektakularno, kakav je i ceo meč najvećih rivala bio.

Odgovorila je silovito i ubedljivo rešila četvrti set u svoju korist, a zatim su igrači Zvezde rivale ostavili bez šansi i u odlučujućem delu meča. Najviše zahvaljujući raspoloženom korektoru Dušanu Nikoliću koji je upisao 30 poena i bio najbolji pojedinac meča. Pratili su ga Nikola Žugić (16) i Ahmed Osman (13), što se ispostavilo kao dosta za pobedu Zvezde. U poraženom timu blistao je Milija Mrdak sa 28 poena, Lazar Marinović je dodao 19, a Ignjat Dopuđ 12.

Zvezdu i u narednom kolu čeka veliki derbi, pošto će u Topoli gostovati prvoplasiranom Karađorđu i imati priliku da mu "ukrade" mesto na tabeli. Partizanu će biti daleko lakše jer na svom terenu igra protiv Jedisntva iz Stare Pazove, jednog od najslabijih timova u ligi.

(MONDO/D. N.)

BONUS VIDEO: