AUUUU

POTPISAO ZA 700.000.000 DOLARA, ALI MU ODMAH UZIMAJU POLOVINU: Otkriveni svi DETALJI najvećeg ugovora u istoriji sporta!

Autor Nemanja Stanojčić

Šohei Ohtani potpisao je najveći ugovor u istoriji sporta, poznato je koliko će tačno zaraditi.

Izvor: USA TODAY Network / ddp USA / Profimedia

Šohei Ohtani (29) potpisao je najveći ugovor u istoriji sporta. Za 10 godina dobiće 700 miliona dolara od Los Anđeles Dodžersa u MLB ligi! Za "izdaju" je dobio ogromnu svotu novca, a to mu neće tek tako oprostiti u "gradu anđela" pošto je do skoro nosio dres Ejndželsa.

Vest o njegovom ugovoru i odluci "eksplodirala" je širom sveta, svi su se bavili nestvarnom sumom novca. Tako je otkriveno i koliko tačno će zaraditi od spomenute sume. Dakle, trebalo bi da dobije 70.000.000 dolara na godišnjem nivou, ali se to neće dogoditi. Zašto? Zbog poreza. Odmah na federalni porez odlazi 25,9 miliona, pa na porez države Kalifornije 4,65 miliona, agentu pripada 2,1 milion i tu su još dve vrste poreza na koje odlazi ukupno 3,64 miliona. To znači da će na godišnjem nivou zaraditi 33,6 miliona dolara, pošto više od pola odlazi na te poreze.

Za njega su bili zainteresovani i mnogi drugi klubovi, poput Toronto Blu Džejsa, San Francisko Džajantsa, Čikago Kabsa... Da je odabrao neki drugi tim koji nema tako stroga pravila poreza kao Kalifornija, recimo da je otišao na Floridu ili Teksas plaćao bi mnogo manje za porez što znači automatski da bi njemu ostalo još više novca.

Ohtani igra na poziciji bacača i kao odabrani udarač što su praktično dva najvažnija mesta u timu. Karijeru je počeo u rodnom Japanu, u Hokaidu i proveo je tu četiri godine. U MLB je došao 2018. godine i u prethodne dve sezone bio je Ol-star, kao i MVP američke lige. Sa reprezentacijom najveći uspeh mu je zlato na Svetskom prvenstvu ove godine kada je u finalu pobedio baš Amerikance sa 3:2 i uzeo najsjajnije odličje.

(MONDO - N.S.)

BONUS VIDEO: