Ostali sportovi

NAJVEĆE KVOTE NA SVETU NA PARTIZAN MOZZART BET I CRVENU ZVEZDU

Izvor Promo

U Mozzartu najveću zaradu donose i pobede fudbalera Brajtona i Olimpijakosa u Ligi Evrope

Izvor: Promo

Četvrtak je tradicionalno dan za Ligu Evrope i Ligu konferencije, ali i za košarkašku Evroligu. Bukmejkeri Mozzarta za danas su izdvojili četiri kvote koje će u svakom trenutku da budu najveće na svetu.

U pitanju je dvojka na Partizan Mozzart Bet protiv Žalgirisa, kec na Crvenu zvezdu protiv Albe, kao i na pobede fudbalera Brajtona i Olimpijakosa u Ligi Evrope. Njihovi rivali su Olimpik Marselj i TSC Bačka Topola, kečevi nigde na planeti neće biti tako veliki kao u Mozzartu.

Panatinaikos, Monako, pa Armani. Tim redom Partizan je prethodnih nedelja skidao skalpove u Evroligi. Kada njima pridodamo i ABA ligu, crno-beli su u seriji od šest vezanih pobeda. S toga, u dobrom raspoloženju su otputovali u Kaunas, na megdan sa Žalgirisom, 14-plasiranim timom u Evroligi koji ima dva trijumfa manje od crno-belih. Žalgirisu ove sezone ni domaći teren nije neka velika prednost, ima dve pobede i tri poraza. Na poslednja tri susreta ove dve ekipe slavili su Beograđani. Prošle sezone 87:76 kod kuće i 88:74 u Kaunasu.

Krajnje je vreme došlo da Crvena zvezda zabeleži neku čistu pobedu nad Albom u Evroligi. Od poslednjih devet duela ova dva tima, čak osam je pripalo Nemcima! Jedinu koju je Zvezda zabeležila, u novembru prošle godine u Berlinu, došla je tek posle produžetka. U sklopu priprema za ovu sezonu crvneo-beli su odigrali sredinom septembra prijateljski meč sa Albom, pobedili su je tada sa 74:56. Tim iz Berlina je najlošiji na tabeli Evrolige, sa dve pobede i 11 poraza. Zvezda je bolja za dva trijumfa.

Derbi B grupe Lige Evrope. Posle pet kola obe ekipe su obezbedile evropsko proleće, igraće i dalje u Ligi Evrope, samo je pitanje od koje faze. Prvo mesto vodi direktno u osminu finala, drugoplasirani će morati u baraž protiv ekipe iz Lige šampiona. Olimpik Marselj je bliži pol-poziciji, ima 11 poena, jedan više od Brajtona, pa mu danas odgovara i remi. Premijerligaš mora da ide na trijumf pred svojim navijačima, pred kojima je zasad polovičan (poraz od AEK-a i pobeda nad Ajaksom). U Marselju su ova dva tima odigrala 2:2, Francuzi su u finišu meča ispustili dva gola prednosti.

TSC iz Bačke Topole je jedini preostali tim koji može koliko-toliko da osvetla obraz srpskom fudbalu. Mozzart Bet superligaš mora danas da trijumfuje u Atini, nebitno kojim rezultatom, da bi se plasirao u baraž za osminu finala Lige konferencije. Atinjanima i bod igra, to ih stavlja u bolji položaj, a jedina otežavajuća okolnost po crveno-bele su prazne tribine. Na severu Srbije Olimpijakos je kiksnuo, ispustio je dva gola prednosti i pogotkom Miloša Pantovića u 90. minutu TSC je došao do 2:2. Teško da će Grci dva puta da potcene srpskog predstavnika, a i imali su 11 dana da se pripreme za ovu utakmicu, pošto im je domaće prvenstvo trenutno suspendovano.

NAPOMENA: Kvote su podložne promenama, ali će u svakom trenutku u Mozzartu biti najveće na svetu.