Auuu!

POTPUNI HAOS U POLUFINALU SVETSKOG PRVENSTVA! Prekid 47 sekundi pred kraj, pa gol za ISTORIJU! (VIDEO)

Autor Nikola Lalović

Neverovatno, neverovatno polufinale Svetskog prvenstva za rukometašice!

Izvor: Bildbyran / ddp USA / Profimedia

"Kao što Novaka Đokovića nikada ne smete da otpišete Norvešku u ženskom rukometu", rekao je komentator na "Areni sport" i bio je sasvim u pravu! Videli smo neverovatnu dramu u prvom polufinalu Svetskog prvenstva u rukometu, a usred Danske je Norveška uspela da prođe u finale i to posle dva produžetka pobedom 29:28, pošto je posle regularnih 60 minuta bilo 23:23. 

U prvom poluvremenu je Danska dominirala i uspela je da povede sa 14:9. Norveška je tada potpuno stala, imala je samo tri igračice koje su se upisale u strelce, ali već početkom drugog poluvremena videli smo povratak na 14:12. Na kraju su u 59. minutu goom sa krila 45 sekundi pre kraja regularnog dela preko Solberg Isaksen povele sa 23:22. ipak sa sedmerca je Kristina Jorgensen na četiri sekunde do kraja izjednačila i odvela meč u produžetke. A onda je tek nastala drama! 

Igrao se gol za gol u produžetku, a onda je na rezultatu 28:27 za Norvežanke na minut do kraja sve moralo da stane! Zbog problema sa semaforom na minut do kraja drugog petominotnog produžetka videli smo prekid od nekoliko minuta, a kada se sve konačno rešilo opet je Danska uspela da preko Kristine Jorgensen sa sedmerca izjednači. A onda se desilo ovo

Sredni bek Heni Reistad je uspela da u poslednjoj sekudni postigne gol! Bez uspeha je Jesper Jorgensen selektor Danske tražio video proveru, lopta je uspela da pređe kompletna gol liniju pre isteka vremena. Neverovatno je da su pustile iskusne Dankinje srednjeg beka rivala da se digne i da svoj 15. gol na ovom meču! Da, dobro ste pročitali, dala je Heni Reistad petnaest golova! Pet je postigla kapitenka Brine Ofendal, a kod Dankinja je Kristine Jorgensen dala sedam golova.

Pre ovog meča Norvežanke su lagano dobile Holandiju 30:23 u četvrtfinalu, dok je Danska u drami prošla Crnu Goru 26:24 posle prilično upitnog isključenja Itane Grbić. U drugom polufialu sastaju se Švedska i Francuska. Bolji ide u finale protiv Norvežanki, a Dankinje koje su meč završile u suzama se bore za bronzu sa poraženim. Pogledajte još jednom poslednji gol na meču:

Srbija je na ovom Svetskom prvenstvu imala prilike da se sastane sa Danskom i to na prvom meču. Dugo su se naše devojke držale i na kraju izgubile. Na kraju je Srbija bila 21. na šampionatu sveta jer smo pobedili samo Čile u poslednjem kolu prve grupne faze takmičenja. 

(MONDO, N.L.)