Dominacija

POSLE DRAME RUTINA - IMAMO FINALE SVETSKOG PRVENSTVA!

Autor Nikola Lalović

Francuskinje su rutinski savladale Švedsku u drugom polufinalu Svetskog prvenstva za rukometašice i zakazale su finale sa Norveškom.

Izvor: Jonathan NACKSTRAND / AFP / Profimedia

Nakon što smo videli pravu dramu, dva produžetka, prekid i gol Heni Reistad u poslednjoj sekundi za pobedu u prvom polufinalu Svetskog prvenstva, u drugom nikakve neizvesnosti nije bilo. Francuska je rutinski savladala Švedsku37:28 (19:11) i zakazala duel sa Norvežankama u finalu.

Čak 13 igračica Francuske se upisalo u strelce, a najefikasnija je bila Tamara Horaček sa 9 pogodaka, dok su tri rukometašice pogađale po tri puta. Sa druge strane Lin Blom je imaoa četiri, a Natali Hagman pet golova. 

Francuskinje nisu dobro počele ovo prvenstvo, jedva su u prvom kolu savladale Angolu sa golom razlike 30:29, a onda su pobedile Island 31:22 i Sloveniju 31:27. Austrija je u drugom krugu pala sa 41:27, a Južna Koreja 32:22. Igrale su i sa protivnikom u finalu Norveškom i tu pobedile sa golom rzalike -24:23. U četvrfinalu je lak protivnik bila Češka sa 33:22.

Sada sledi dan pauze, a onda mečevi za medalje. Švedska i Danska će igrati za treće mesto u nedelju od 16 časova, a finale je na programu od 19 kada se sastaju Francuska i Norveška.

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO: