Bravo!

MVP TIJANA PLAKALA ZBOG SVETSKE TITULE! Osvojila poslednji poen i trofej, pa nije krila suze! (VIDEO)

Autor Dušan Ninković

Fantastičan rezultat i veliki uspeh za dve srpske odbojkašice.

Izvor: Twitter/volleyballworld/printscreen

Turski klub Ezačibaši, predvođen srpskim odbojkašicama Tijanom Bošković i Jovanom Stevanović, osvojio je titulu namenjenu najboljem klubu na svetu! U velikom finalu klupskog prvenstva sveta igrala su dva turska tima, a nakon velike borbe i dramatičnih pet setova bolje od protivnica među kojima je bila i Bianka Buša bile su Tijana i Jovana - 3:2 (19:25, 25:23, 25:23, 23:25, 15:9).

Poslednji poen na meču osvojila je upravo Tijana Bošković koja je snažno pucala po bloku, nakon čega je lopta pala u aut, pravo pred noge Ferhata Akbaša, njenog trenera. Slavlje je moglo da počne, a Tijana se samo nekoliko trenutaka kasnije uhvatila za glavu. Bilo je suza - naravno radosnica - jer je Ezačibaši ostvario veliki uspeh i savladao svog najvećeg rivala, Vakifbank koji predvodi Đovani Gvideti. Pogledajte poslednji poen na meču:

Tijana je po drugi put u karijeri osvojila klupsko prvenstvo sveta, dok je Jovani ovo prva medalja u tom takmičenju. Obe odbojkašice su po dva puta osvajale Svetsko prvenstvo i sa nacionalnim timom, pošto je Srbija 2018. i 2022. godine stizala do najsjajnijih odličja. O tome kako su Bošković i Stevanović odigrale ovaj turnir u dresu Ezačibašija govori i podatak da su se obe našle u idealnoj postavi turnira, a treba istaći i da je Tijana Bošković MVP turnira - možda i zbog 27 osvojenih poena u finalu!

(MONDO/D. N.)

BONUS VIDEO: