Ostali sportovi

BRUKA I SRAMOTA BUDUĆNOSTI: Nisu isplatili novac trudnoj kapitenki, sad su raskinuli ugovor sa njom!

Autor Nikola Lalović

Osvojila je dve Lige šampiona sa njima, a sada se rastaju na sraman način.

Izvor: LOIC VENANCE / AFP / Profimedia

Završena je i sramna saga oko Milene Raičević i Budućnosti! Kapitenka i verovatno najveća legenda kluba se obratila klubu sa zahtevom za sporazumni raskid ugovora, kako bi mogla da pređe u drugi klub. Sve to se desilo nakon spora kluba i rukometašice oko isplata plata u sezoni 2021/22. 

Tada je Milena Raičević bila trudna i klub je bio obavezan da joj isplati zarade, ali to nisu uradili. Sada 33-godišnja Milena Raičević je suspendovana kada je podigla tužbu zbog neisplaćenih zarada, a sada je objavila da se rastala sa klubom. 

"Ne želeći da bude prepreka u njenoj daljoj karijeri i angažmanu u novoj sredini, ŽRK Budućnost Bemax doneo je odluku da prihvati zahtjev Raičević. Raičević je dobila zeleno svjetlo da bez obeštećenja potraži novu sredinu, a ŽRK Budućnost Bemax joj želi uspjeh u daljoj karijeri", navodi se u saopštenju Budućnosti.

Milena Raičević je skoro celu karijeru provela u Budućnosti. Od 2007. do 2021. godine je osvojila dve Lige šampiona, a sa reprezentacijom Crne Gore ima zlato sa Evropskog, bronzu sa Eura i srebro sa Olimpijskih igara. Sada je prešla u redove Rapida iz Bukurešta, a propustila je nedavno održano Svetsko prvenstvo zbog toga što je nije bilo na terenu zbog suspenzije. 

"Upravni odbor se upoznao sa činjenicom da je Raičević tužila klub. Očekujući odluku sudskih instanci, a koju će klub poštovati, zauzet je stav da je neprihvatljivo da igračica koja je tužila klub u nastavku sezone nosi kapitensku traku. Ona je zbog toga odstranjena iz prvog tima. Raičević u navedenoj sezoni nije mogla u potpunosti da ispunjava svoje ugovorne obaveze, time ni da sada traži izmirivanje obaveza u celosti", navela je Budućnost u nedavnoj objavi povodom suspenzije svoje legendarne rukometašice. 

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO: