Ostali sportovi

SVETSKO PRVENSTVO BIĆE U BEOGRADU: Predstavljen i logo takmičenja, otkriveni su novi detalji!

Autor Nemanja Stanojčić

Evropsko prvenstvo u krosu održaće se u Beogradu 2024. godine.

Izvor: Atletski savez Srbije

Svesko prvenstvo u krosu održaće se 2024. godine u Beogradu, tačnije 30. marta. Tim povodom održana je konferencija povodom 100 dana do početka šampionata. Predstavljen je logotip takmičenja koji je inspirisan zelenilom u "Parku prijateljstva" koji predstavlja jedan od najvećih parkova u srpskoj prestonici.

Predstavnicima medija obratio se predsednik lokalnog organizacionog komiteta i direktor srpskog atletskog saveza (ASS). "Osećam ogromnu čast i odgovornost što smo dobili priliku da ugostimo najbolje atletičare iz celog sveta. Ovog dana okupili smo se kako bi obeležili 100 dana do Svetskog prvenstva u krosu i predstavili logo takmičenja. Svetsko prvenstvo u krosu nije samo sportsko takmičenje, već i prilika da pokažemo svetu lepotu našeg grada, bogatu kulturu, i spremnost da budemo sjajni domaćini. Naš logotip, koji smo s ponosom predstavili, odražava duh Beograda i Srbije. Park prijateljstva, Ušće Save u Dunav, šare srpskog ćilima i trkače u obliku slova BGD - svi ovi elementi zajedno simbolizuju spoj tradicije, ljubavi prema sportu i internacionalnog prijateljstva. Beograd, kao grad na ušću dve reke, predstavlja most između prošlosti i budućnosti, između različitih kultura i naroda. Nemamo još puno vremena do samog takmičenja, tako da naš tim će imati dosta posla, ali nesumnjivo nas očekuje još jedan vrhunsko organizovani događaj", rekao je Branković

Staza je dugačka 2 kilometra, biće održano pet trka - miks štafeeta 4x2km, juniorska 6km, juniorska od 8km, kao i seniorske u obe konkurencije od 10 kilometara. Očekuje se preko 1.100 takmičara i oficijalnih lica iz 100 zemalja sveta tokom tri dana. Beograd je bio domaćin Evropskog prvenstva u krosu 2013. godine.

(MONDO - N.S.)

BONUS VIDEO: