Užasno!

SLAVNOG SPORTISTU UNIŠTAVALI VISKI I KOKAIN! Sebi napravio PAKAO, a prostitutku želeo da ubije!

Autor Dušan Ninković

Nekadašnji olimpijski šampion Jan Ulrih preko alkohola stigao do droge i kriminalnog dosijea.

Izvor: STEFAN_SCHMIDBAUER / imago stock&people / Profimedia

Nekadašnji nemački biciklista Jan Ulrih (50), svojevremeno jedan od najboljih na svetu, ali istovremeno i najkontroverznijih sportista svog doba, otkrio je nepoznate detalje iz svoje karijere. Nemac koji ima titule sa "Tur de Fransa" i "Vuelta a Espanja" godinama je imao problema sa alkoholizmom, ali i kokainom koji je koristio u neverovatnim količinama!

Zbog izuzetne fizičke pripremljenosti koja mu je bila neophodna za bavljenje sportom, Ulrih je mogao da podnese količine koje nisu predviđene - drugi ljudi bi umirali da su pokušali da se takmiče sa njim u "uništavanju" svog tela! Njegove slabe tačke bile su viski i kokain, a često i kombinacija ta dva...

"Nisam pio devet meseci, ali jednog dana sam odlučio da popijem jednu čašu i zatim sam izgubio kontrolu", rekao je Jan Ulrih i dodao: "Prešao sam s vina na viski. Prvo je to bila čaša dnevno, zatim dve i sve više i više sam bio žedan. Moje telo je moglo ići do ekstremnih granica, bio sam vrhunski sportista, zbog toga sam uspeo uzeti brojne nagrade, ali sam mogao i popiti mnogo više viskija i pošmrkati više kokaina nego bilo ko. Mnogi bi se ubili nakon tolike količine kokaina i alkohola, ali moje telo je izdržalo."

Ulrih je godinama trošio alkohol i narkotike, a bio je i hapšen zbog pokušaja ubistva. Njega je za pokušaj ubistva optužila prostitutka koju je platio i odveo u hotelsku sobu, a tamo su imali raspravu. Devojka je odmah pozvala hotelsko obezbeđenje, a policija je privela nekadašnjeg biciklistu.

Po pojedinim informacijama on je i tada bio pod uticajem alkohola i narkotika, a to mu je praktično bila svakodnevnica. Kada nije bio pri čistoj svesti, Janu Ulrihu padale su na pamet veoma bizarne ideje, sve dok sebe nije doveo do depresije...

"Sam sam sebi postavljao izazove. Jednom sam hteo da postavim svetski rekord i ispušio sam više od 700 cigareta u jednom danu. Još se čudim kako sam živ. Ja sam izvor svih svojih problema. Nastali su zbog mojih slabosti. Bio sam na vrhu, prošao sam kroz pakao i sada se borim da budem u sredini. Bio sam 2018. godine u velikoj depresiji. Shvatio sam da sam skrenuo s pravog puta. Tada sam bio na najnižnim granama, ono najgore što osoba može proći fizički i psihički. Prvi naredni korak od toga je bila smrt", ispričao je slavni biciklista.

Jan Ulrih bio je jedan od najvećih biciklista u svojoj generaciji. Na trci oko Francuske ima titulu iz 1997. godine,  tri najbolja plasmana među mladim vozačima i sedam etapnih pobeda. Dominirao je i na trci oko Španije gde je pobedio 1999. godine, uz dve etapne pobede u karijeri. Sa Olimpijskih igara u Sidneju 2000. doneo je zlatnu medalju, a dva puta je bio svetski šampion na hronometru. Biciklističku karijeru završio je 2006. godine nakon što je zbog dopinga izbačen sa trke oko Italije.

(MONDO/D: N.)

BONUS VIDEO:

Tagovi