ajde!

NAJJAČI SRBIN KREĆE PO ŠAMPIONSKI UFC POJAS! Aleksandar se vraća posle dve godine - da prebije Čeha!

Autor Dušan Ninković

Fantastični Aleksandar Rakić nakon više od godinu i po dana pauze saznao protiv koga će raditi sledeću UFC borbu.

Izvor: Profimedia

Najbolji MMA borac srpskog poreklaAleksandar Rakić (31) vraća se u oktagon! Nakon više od godinu i po dana pauze zbog teške povrede u važnom meču protiv Jana Blahoviča u maju 2022. godine, Srbin sa austrijskim pasošem morao je da odmara, a sada je vreme da ponovo pokaže zašto je jedan od najboljih na svetu u svojoj kategoriji!

Kako je najprestižnija svetska organizacija UFC saopštila - Aleksandar Rakić će se naredne godine boriti protiv Jiržija Prohačke, a to je okršaj koji se već dugo čeka u MMA svetu. Prohačka je nekadašnji šampion i jedna od najvažnijih prepreka za Rakića da se u nastavku karijere domogne pojasa UFC pojasa!

Češki borac je svojevremeno otkrio da bi voleo da se bori protiv Aleksandra Rakića, a zna se da i Rakić jedva čeka svoj povratak u oktagon. Priliku da se dokazuje imaće protiv borca koji je favorit, ali njegovih 14-3 u profesionalnoj karijeri, kao i san o osvajanju šampionskog pojasa, govore da neće odustati pre meča!

Događaj "UFC 300" održaće se u Las Vegasu, odnosno u "T-Mobile" areni u tom američkom gradu. Kapacitet hale je 20.000 ljudi, a očekuje se da bude ispunjena do poslednjeg mesta. Ovaj meč će biti na programu 13. aprila 2024. godine - gotovo dve godine nakon poslednjeg Rakićevog meča - i nema sumnje da će biti jedan od najzanimljivijih te večeri.

(MONDO/D. N.)

BONUS VIDEO: