BUM!

BOMBA - VOJVODINA DOVELA NAJBOLJEG STRELCA LIGE EVROPE: Bombarder stigao iz Benfike, "Lale" hoće iskorak u Evropi!

Autor Nikola Lalović

Petar Đorđić je opet u Srbiji, a Vojvodina se ne šali! Ovaj transfer je sada i zvanično potvrđen od strane kluba!

Izvor: SOPA Images Limited / Alamy / Alamy / Profimedia

Au, kakva bomba u srpskom rukometu! Nakon što je Vojvodina ove sezone pojačala svoje redove Vukašinom Vorkapićem, Stefanom Dodićem i Andrejem Trnavcem sada je na "Slanu baru" stigao i Petar Đorđić! Levi bek sa topom u ruci stigao je da pomogne "Lalama" da u Top 16 fazi Lige Evrope prođu grupu u kojoj su sa Bjeringbro/Silkeborgom, Kadeten Šafhauzenom i Flensburgom. 

Srpski reprezentativac je potpisao ugovor do juna 2025. godine, a dolazi nakon skoro pet godina u redovima Benfike. U Portugalu je bio od 2019. godine, uspeo je da osvoji Ligu Evrope sa ovim klubom i uz to je postigao čak 1.000 golova, čak je jedne sezone bio i najbolji strelac Lige Evrope.

Do sada je u karijeri igrao za Veclar, Flensburg, Hamburg i Meškov Brest, a sada se sa 33 godine vraća u srpski rukomet nakon što se dugo oporavljao od povrede Ahilove tetive. Takođe on je na spisku selektora Tonija Đerone za Evropsko prvenstvo koje je na programu u januaru.

Najveći uspeh u karijeri mu je svakako osvajanje Lige Evrope u sezoni 2021/22, kada je zajedno sa Lazarom Kukićem bio ključni deo tima i najbplji strelac takmičenja sa 107 golova. Verovatno će do nastavka takmičenja u februaru Vojvodina tražiti i pojačanje na poziciji desnog beka posle teške povrede Milana Milića.

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO: