Ostali sportovi

SRBIJA POČINJE OPERACIJU EURO 2024! Ovo smo čekali TRI GODINE - svi znaju koliko je važno!

Autor Mladen Šolak

Rukometna reprezentacija Srbije je opet na okupu

Izvor: Youtube/printscreen/IHF Competitions

Reprezentacija Srbije u rukometu okuplja se u ponedeljak u Sportskom centru Fudbalskog saveza Srbije u Staroj Pazovi i tako počela završni deo priprema za Evropsko prvenstvo u Nemačkoj (10-28. januar). Polazak za Minhen našeg tima zakazan je za 10. januar, dok je prva utakmica "orlova" na programu 12. januara, protiv selekcije Islanda. Dva dana posle, rival "orlovima" u Olimpijskoj hali u Minhenu biće Mađarska (14.1), a u poslednjem kolu grupne faze Srbija će igrati protiv Crne Gore (16. januara). Plasman u "glavnu" fazu izboriće dve ekipe iz grupe.

Izabranici Tonija Đerone treniraće u Srbiji do 3. januara, kada će otići u španski Granjolers, gde će igrati prijateljske mečeve protiv Slovačke, Poljske i domaćina. O svemu što čeka najbolje srpske rukometaše govorio je selektor Srbije: "Više smo nego uzbuđeni što smo ponovo na okupu, bez obzira na izazove koji se odnose na fizičko i zdravstveno stanje igrača. Svi smo svesni koliko je ovo Evropsko prvenstvo važno, šta znači i za ovu generaciju i za poslednje tri godine koliko smo zajedno, od utakmica protiv Francuske u Zrenjaninu i Kreteju. Znamo da je ovo prilika za ostvarenje važnih ciljeva i svi smo fokusirani na zadatak."

Iako je vremena uvek malo, svakako će biti adekvatno iskorišćeno. "Imamo dovoljno vremena za analizu protivnika i da u odnosu na to napravimo određene korekcije, adekvatno prosledimo informacije i dovedemo igrače na optimalno isti fizičk nivo. Treba ih oporaviti, ipak dolaze iz klubova i sezone uveliko traju. Prolazak u glavnu rundu i borba za Olimpijske kvalifikacije je cilj broj jedan. Posvećenost, ponašanje i timski duh ove ekipe se ne dovode u pitanje."

Otkrio je Španac šta je plan za prvu zajedničku nedelju ekipe. "Osim što ćemo se baviti modifikacijama u igri za što bolju pripremu, sve radimo misleći na utakmice koje nas očekuju u Minhenu, ali sa ciljem da se i na turniru u Španiji adekvatno spremimo. Bitno je podeliti minutažu, testirati mogućnosti i sačuvati svežinu za grupnu fazu. Spremnost igrača i fizička i psihička za to su glavni fokus pripremnog perioda".

BONUS VIDEO:

(MONDO - M.Š)