SVE SE ZNA

SRBIJA SA MANDIĆEM IDE PO MEDALJU U HRVATSKU: Selektor objavio spisak za Evropsko prvenstvo!

Autor Milutin Vujičić

Lepa vest je da će pojačana reprezentacija Srbije igrati na EP u Hrvatskoj.

Izvor: DJK/© MN press, all rights reserved

Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Uroš Stevanović odredio je kojih 15 igrača će predstavljati našu zemlju na Evropskom prvenstvu u Zagrebu i Dubrovniku od 4. do 16. januara 2024. godine. Lepa vest je da je na spisku i Dušan Mandić, odnosno važno za naš tim je da je sprema i Nikola Jakšić, pošto skoro dve godine njih dvojica nisu istovremeno bili na spisku "delfina" iz različitih razloga.

Od debitanata tu su Radoslav Filipović iz rumunske Oradee i Petar Jakšić iz Partizana, a u odnosu na sastav koji je u Fukuoki bio četvrti na Svetskom prvenstvu - osim Mandića - tu su još i Viktor Rašović, Nikola Lukić i Nemanja Vico. Zbog pvorede je otpao Đorđe Vučinić. Evo i celog spiska:

Branislav Mitrović (Turkvan), Radoslav Filipović (Oradea), Dušan Mandić (Ferencvaroš), Viktor Rašović (Nojzi la Sek), Nikola Jakšić (Novi Beograd), Sava Ranđelović (Vašaš), Radomir Drašović (Novi Beograd), Petar Jakšić (Partizan), Strahinja Rašović (Vašaš), Marko Radulović (Novi Beograd), Nikola Lukić (Novi Beograd), Vuk Milojević (Crvena zvezda), Nemanja Ubović (Vuljagmeni), Nemanja Vico (Primorac) i Đorđe Lazić (Breša).

Reprezentacija inače u Hrvatsku putuje 4. januara, a dan kasnije igra prvu utakmicu sa Izraelom u 17 časova, dva dana kasnije rival je Nemačka (19), da bi se takmičenje u grupi završilo 9. januara kada je protivnik Malta (19). Ukoliko Srbija osvoji prvo mesto protivnik bi bio poslednjeplasirani sastav iz grupe u kojoj su Hrvatska, Španija, Crna Gora i Francuska.

BONUS VIDEO:

(MONDO - M.V.)