POČELO JE

TUCAK BESNEO NA SRBINA U DUBROVNIKU: "Odakle ti pravo da nas OSAKATIŠ", bura se ne stišava!

Autor Milutin Vujičić

Velika drama u Hrvatskoj zbog odluke srpskog sudije na derbiju prvog kola Evropskog prvenstva.

Izvor: Profimedia/Tom Dubravec

Srbija danas protiv Izraela (17.00) počinje učešće na Evropskom prvenstvu u vaterpolu, a već prvog dana - videli smo spektakl. Hrvatska je posle boljeg izvođenja peteraca savladala Španiju (14:12) i time pokazala da je više nego ozbiljan kandidat za osvajanje zlatne medalje.

Pobedom nad najvećim rivalom u grupi "A", Hrvatska je napravila i veliki korak ka prvom mestu - koji bi u teoriji trebalo da  znači i nešto lakšeg rivala u nastavku takmičenja - međutim, dan posle utakmice u Dubrovniku priča se samo o suđenju. Buru je podigao selektor Ivica Tucak koji nije bio zadovoljan isključenjen Zvonimira Butića, pa je osuo paljbu po srpskom arbitru Vojinu Putnikovića.

"Razbesnelo me isključenje Butića već u osmom minutu. Takvih duela je bezbroj na utakmici, pitao sam sudiju Putnikovića zašto ga je isključio, a on mi je rekao da je bio udarac šakom, što niko od nas nije video. Ne znam odakle mu pravo da već početkom utakmice osakati jednu ekipu u ovoj prevažnoj utakmici!", naglasio je Tucak.

Selektor reprezentacije Hrvatske kazao je i da je njegov tim "prikazao pravi muški vaterpolo", ali je dodao da ništa još nisu uradili jer slede mečevi sa Francuskom i Crnom Gorom, što takođe nisu laki rivali.

BONUS VIDEO:

(MONDO - M.V.)