Majstorija!

CRNOGORAC OSTAO U ŠOKU - MOGAO SAMO DA GLEDA! Španski golman pogodio preko celog bazena! (VIDEO)

Autor Dušan Ninković

Španski golman Unaji Agire pogodio gol Crne Gore preko celog bazena.

Izvor: Twitter/teledeporte/printscreen

Vaterpolisti Španije savladali su Crnu Goru na Evropskom prvenstvu u vaterpolu (14:12), a jedan od najboljih detalja čitavog turnira dogodio se na kraju prve četvrtine ovog meča. Španski golman Unaji Agire primetio je u poslednjim sekundama da je njegov kolega Petar Tešanović napustio gol spreman da preseče kontru Španaca, pa je rešio da ga lobuje.

Čuvar mreže španskog nacionalnog tima uputio je udarac preko čitavog bazena, a crnogorski golman nikako nije mogao da interveniše. Samo je pogledom ispratio kako lopta pada u praznu mrežu iza njegovih leđa, za konačnih 4:2 na kraju prve četvrtine. Pogledajte kako je to izgledalo:

Ispostavilo se da je ovaj gol bio veoma važan za nastavak meča. Španci su pobedili Crnu Goru u drugom kolu grupne faze (14:12) i tako napravili ogroman korak ka mestu među osam najboljih timova u Evropi. U grupi A Evropskog prvenstva Hrvatska ima dve pobede, Španija i Crna Gora pobedu i poraz, dok je Francuska bez pobede. U poslednjem kolu grupne faze Španci igraju protiv Franuza, a Crnogorski imaju težak zadatak jer moraju da naprave senzaciju protiv Hrvata, kojima je dodeljen turnir nakon što je izmešten iz Izraela.

(MONDO/D. N.)

BONUS VIDEO: