Gaze!

SRBIJA "DAVILA" NEMCE NA EVROPSKOM PRVENSTVU! Nismo za B diviziju - ovo je šetnja kroz bazen!

Autor Dušan Ninković

Vterpolisti spektakularnim nastupima idu ka najboljim timovima Evrope.

Izvor: MN Press

Vaterpolo reprezentacija Srbije nastavlja sa ubedljivim izdanjima na Evropskom prvenstvu koje se tokom januara umesto u Izraelu igra u Hrvatskoj. Rival Srbije u drugom kolu grupne faze B divizije bila je Nemačka, a izabranici Uroša Stevanovića nisu imali nikakvih problema - 14:6!

Srbija je ponovo dominirala u bazenu od prvog do poslednjeg minuta i pitnje pobednika nije se postavljalo. Ponovo je lider nacionalnog tima bio Marko Radulović, momak iz Rijeke koji nastupa za Novi Beograd. On je meč obeležio sa četiri postignuta pogotka, iako je Srbija dobar deo susreta pokušavala da gradi pozicije za šut bliže golu, a ne sa njegovih omiljenih pozicija za šut.

Uvertira meča igranog na Božić bio je odlazak kompletnog nacionalnog tima u crkvu. Reprezentativci Srbije proveli su Badnje veče u Sabornom hramu Preobraženja Gospodnjeg, gde su izazvali pažnju vernika koji su im poželeli mnogo sreće u nastavku Evropskog prvenstva. Pogledajte kako je to izgledalo:

Podsećamo, Srbija je u prvom kolu grupne faze ubedljivo savladala Izrael (22:1), pa je u veoma dobroj poziciji pred poslednje kolo. Trijumf nad Maltom, koji je sasvim izvestan, šalje Srbiju sa prvog mesta u nastavak takmičenja, odnosno u osminu finala koju ćemo igrati protiv nekog od timova iz A divizije. Zbog promena formata takmičenja vaterpolisti Srbije na ovom turniru počeli su takmičenje protiv slabijih rivala i postepeno će stizati do najboljih evropskih selekcija.

Srbiju će po svemu sudeći u osmini finala sačekati Francuska kao najslabiji tim A grupe A divizije. Pobednik tog meča igraće protiv Italije u četvrtfinalu, a selektor tima sa Apenina doveo je ceo tim na bazen da gleda reprezentaciju Sbije. Možda je i to najava da ćemo okršaj Srbije i Italije gledati u borbi za polufinale!

(MONDO/D. N.)

BONUS VIDEO: