Ljubav cveta!

BOMBARDUJE ZA SRBIJU I LJUBI ZLATNU TIJANU: Hrvati napadaju najboljeg strelca Eura, a on cveta sa našom lepoticom!

Autor Nikola Lalović

Srbija je dobila bombardera, a Tijana dečka uspešnog koliko i ona!

Izvor: Instagram/printscreen/bogdanovictijana

Srbija je nakon perfektne grupne faze Evropskog prvenstva u vaterpolu uspela da dođe do pobede i u osmini finala gde je bila bolja od Francuske 14:10. Na tom meču je golove postizao i Marko Radulović, trenutno najefikasniji vaterpolista ovog Eura. 

Vaterpolista rođen u Rijeci je nakon što je igrao za mlađe selekcije Hrvatske rešio da stane pod zastavu Srbije od U20 nivoa i sada blista kao "delfin", a u Srbiji je našao u ljubav!

Već neko vreme je u vezi sa našom trofejnom tekvondistkinjom Tijanom Bogdanović! Ona je česta na njegovim mečevima pa su tako viđeni kako u zagljaju zajedno slave pobedu Novog Beograda nad Crvenom zvezdom 18:15 u finalu kupa Srbije. Pogledajte kako izgleda Tijana Bogdanović: 

Tijana ima 25 godina i osvojila je dve olimpijske medalje za Srbiju. U Riju 2016. je bila srebrna u svojoj kategoriji do 49 kilograma, da bi u Tokiju uzela bronzu. Sa Svetskih prvenstava nam je donela dve bronze, a ima zlato i bronzu sa Evropskih prvenstava.

Radulović ima 22 godine, počeo je da igra vaterpolo u Primorju, a u Srbiju je došao 2018. godine i od tada igra u našoj ligi. Prvo je nastupao za Vojvodinu, zatim za Radnički iz Kragujevca i sada je član Novog Beograda. Rođen je na Badnji dan 2001. godine, a njegova odluka da igra za Srbiju je podigla mnogo prašine. Pogledajte kako on izgleda:

Srbiju je na U20 nivou vodio do zlata na prvenstvu sveta, a javno je govorio da je nezadovoljan odnosom vaterpolo reprezentacije Hrvatske rešio da promeni zemlju za koju nastupa. 

"Igrao sam na Svetskom prvenstvu u Mađarskoj za generaciju mlađu od 18 godina, iste te godine je bilo i Evropsko prvenstvo za igrače do 19 godina u Minsku i tada nisam dobio poziv, iako sam u Mađarskoj bio među najboljima. Nisu me zvali ni na pripreme ni na širi spisak reprezentacije Hrvatske... Nisam dobio poziv ni sledeće godine za Svetsko prvenstvo u Kuvajtu, ni za pripreme, tako da je za mene to bio dovoljan znak", naglasio je Radulović u jednom ranijem intervjuu i objasnio zašto je potom odabrao da igra za Srbiju: "Reagovali su nakon toga, pitali me kako to odjednom, kako mogu tako... Odgovorio sam da ne mogu da čekam, da mi vreme leti i da ne mogu da gubim vreme i da ne igram. Imali su sve vreme ovog sveta da me pozovu, nema šta da se ljute. Ovde u Srbiji sam bio odmah prihvaćen, Uroš je mnogo radio sa mnom i ekipno i individualno",istakao je on. 

Hrvatski selektor Joško Kreković je naravno imao drugačiju priču..."Smeta to što se u poslednje vreme po medijima potencira da je Radulović odabrao Srbiju jer niko nije računao na njega. To nije tačno. Istina je sasvim drugačija. Bio je član U-18 reprezentacije na SP-u u Mađarskoj, a iduće godine bio je U-20 SP. Potom je 2019. Radulović je prešao iz Primorja u Vojvodinu. Savez i ja, kao izbornik, uredno smo mu poslali poziv za pripreme reprezentacije, ali nismo dobili odgovor. Kontaktirali smo Vojvodinu, a oni su nam rekli da Radulović više nije njihov član, ali da će ga obavestiti. Ipak, nije nam se javio pa smo se direktno javili njegovoj majci, koja nam je rekla da je Marko odlučio nastupati za Srbiju. Tako da je laž da ga dve godine nitko iz HKS-a nije zvao. Na kraju, u kancelarijama Saveza postoje i mejlovi koji dokazuju ovo što vam sada pričam", rekao je Kreković. 

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO: