ANALIZA

NEDOVIĆ? TO JE KATASTROFA ZA ZVEZDU! Vlade Đurović: Davidovac ne može to da igra u Evroligi!

Autor Milutin Vujičić

Vlade Đurović analizirao igre Crvene zvezde u Evroligi ove nedelje.

Izvor: MN Press/Arena Sport/screenshot

Čitava sezona Crvene zvezde Meridianbet je puna uspona i padova, a tako se i ove nedelje "igrala" sa emocijama navijača. Tako je u utorak doživela potpuni debakl protiv Asvela uz 100 primljenih poena, da bi samo 48 sati kasnije pobedila daleko jaču Olimpiju uz savršeno odigranu odbranu.

"To je zaista neverovatno... Još su pre toga izgubili i od Cedevite. Daš 91 poen na strani i izgubiš, a onda daš 72 i pobediš i to ubedljivo. U Asvelu je još trener početnik, njemu je to bio prvi meč u najjačoj ligi u Evropi, a u Milanu jedan od najboljih u Evropi Mesina. U Asvelu malo navijača, u Milanu puna hala. Zaista neverovatno, Zvezda u Lionu odigra očajno, a u Milanu je bila baš biljantna", nije mogao da se načudi Vlade Đurović tokom gostovanja na "Areni Sport".

Đurović je istakao da je Zvezdi mnogo nedostajao Nikola Topić i napomenuo je da je ovo bila prva pobeda bez njega u sastavu, naravno od kada je došao na Mali Kalemegdan, dok se osvrnuo i na povredu Nemanje Nedovića. "Ovo da ne igra Nedović mesec i po dana je katastrofa za Zvezdu i ne znam kako će se to nastaviti, nadam se da će sve biti u redu... Gedraitis je odigrao onako kako je trebalo od prvog kola, svaka mu čast, kao i Laziću, a posebno hoću da ih pohvalim jer su napravili po pet penala. To je prvi put ove sezone da su dvojica završila meč zbog ličnih grešaka", poručio je Đurović i objasnio da je to važno.

"To je pokazatelj, kad se udara, igra jako, ne može da se primi 100 poena. Protiv Asvela sam baš bio razočaran. Prošli put sam rekao poslednji voz, ali sada Zvezda opet hvata neki zadnji... Mora još podviga da pravi, još je ispod Partizana, a i oni su ispod crte. Zvezdi predstoji grčevita borba, ako budu ratnički ulazili u utakmicu, mogu nešto da urade", naglasio je on.

Prema rečima poznatog trenera, važno za Zvezdu je bilo i što se vratio Luka Mitrović, dok je istagao i ko je za njega najvažniji tandem u timu: "Važno je da igraju zajedno Mitrović i Bolomboj, to je najbolja kombinacija. Davidovac za Evroligu ne može na četvorci, može dva i tri. Nije te građe i nema toliko kilograma. Svaka utakmica koju igra je problem, tako da je bolje da četvorku  igra čak Tobi, pa možda Gilespi, nego da je to Davidovac. Zvezda je na težem terenu dobila i to je čista psihologija. Tako je bilo i protiv Fenerbahčea, kad su priterani uza zid, onda dobiju...", poručio je Đurović koji je izrazio nadu da će Zvezda dobiti meč i sledeće nedelje protiv Baskonije (18. januar).

BONUS VIDEO:

(MONDO - M.V.)