BRAVO!

E, TAKO TREBA DA PRIČA SELEKTOR! Igrači zabrljali, a Đerona kaže: Ljudi, ja sam kriv!

Autor Milutin Vujičić

Toni Đerona prihvatio odgovornost za to što je Srbija "stala" u poslednjih 30 sekundi.

Izvor: Nebojsa Parausic/© MN press, all rights reserved

Srbija je na šokantan način ostala bez pobede na startu Evropskog prvenstva u rukometu pošto je za 28 sekundi primila dva gola i dozvolila je Islandu da "uzme bod" (27:27). Uprkos tome što smo sopstvenim greškama poklonili Islandu šansu da se vrati u meč, selektor Toni Đerona je - kako i treba svaki trener - krivicu za to prihvatio na sebe.

"Čestitke Islandu za izuzetan meč, siguran sam da je publika uživala. Čestitke mom timu za 58 minuta. Poslednja dva minuta preuzimam odgovornost na sebe, ne krivim igrače ni najmanje, mogao sam kroz neke promene da reagujem. Možda izgleda kao da smo izgubili bod ali smo ga gledajući sve pre turnira, osvojili", kazao je Đerona koji je potom nastavio da hvali svoje igrače koji su teško prihvatili poraz.

"Milosavljev je bio sjajan, odbrana je odradila posao, grešaka je bilo u napadu, problema sa kojima se nosimo zbog bolesti Miloša Orbovića, ali na kraju rekao sam igračima usmerite misli na Mađarsku uzimajući u obzir ovih 58 minuta", dodao je potom selektor "orlova".

Podsetimo, Srbija naredni meč igra protiv Mađarske u nedelju od 20.30, a Mađari su večeras pobedili Crnu Goru 26:24.

BONUS VIDEO:

(MONDO - M.V.)