Naš, a svetski!

IZ PARTIZANA PRAVO NA EURO - I TU JE ZABLISTAO: Da me je neko pitao kakav gol hoću da dam, to bih rekao!

Autor Nikola Lalović

Uroš Kojadinović je dokazao, igra se dobar rukomet i u srpskoj ligi!

Izvor: Profimedia/IMAGO

Srbija je odigrala sjajnih 58 minuta na meču prvog kola Evropskog prvenstva, a onda je prosula pobeduprotiv Islanda. Sada nas čeka meč sa Mađarskom od 20:30, a utakmica sa Islandom ostaće u posebnom sećanju mladom Urošu Kojadinoviću. 

Bek Partizana sa 23 godine kao igrač iz domaće lige pokazuje da i na našoj klupskoj sceni ima kvaliteta za najveći nivo rukometa, pa je tako Islanđanima dao dva gola. 

"Neopisiv osećaj! Sve je bilo posebno. Sam polazak na utakmicu, priprema pred utakmicu, dolazak u svlačionicu, izlazak na teren. Tu sam se osetio počastvovanu i privilegovano što sam deo reprezentacije. Postojao je pritisak i neka pozitivna trema, ali mislim da se nije videla toliko na terenu", rekao je Kojadinović posle meča. 

Uz iskusnog Miljana Pušicu koji je odigrao maestralno u odbrani Kojadinović je bio drugi igrač iz Super rukometne lige Srbije na terenu. Imao je nekoliko sjajnih poteza u napadu, a zaista mu je bilo lakše zbog podrške celog tima. 

"Svi iz tima su mi pružali podršku, svi su mi rekli da se ne opterećujem, da radim ono što najbolje znam i što sam nadam se i pokazao. Usledio je gol prvenac i mislim da me je neko pitao kako želim da taj gol izgleda i to protiv Islanda, da ne bih mogao bolje da poželim i opišem. Ishod je korektan, ali sigurno da ostaje žal posebno kada odigraš 59 minuta sjajne odbrane. Nećemo padati, idemo dalje, okrećemo se narednoj utakmici i težimo pobedi", završio je Kojadinović. 

U prvom meču Srbija je bila bez bolesnog Miloša Orbovića, pa je zato Kojadinović bio siguran zajedno sa Predragom Vejinom na mestu desnog beka. Sada ćemo videti kako će izgledati rotacija protiv Mađara kada se Orbović oporavio

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO: