Ostali sportovi

SRBIJA OPET POTOPLJENA U ZAGREBU! Još jedan poraz na Evropskom prvenstvu

Autor Mladen Šolak

Vaterpolo reprezentacija Srbije boriće se za sedmo mesto u Evropi.

Izvor: MN Press

Vaterpolo reprezentacija Srbije izgubila je i od Grčke na Evropskom prvenstvu u Zagrebu, 10:12 (5:3, 2:4, 1:1, 2:4), na početku razigravanja za plasman od pete do osme pozicije. "Delfini" su se borili do kraja protiv aktuelnog vicešampiona sveta iz Fukuoke prošle godine, ali u završnici nisu uspeli.

Srbija će se tako boriti tek za sedmo mesto, u utakmici u kojoj će joj rival biti poraženi iz meča Rumunije i Crne Gore. Na prošlom Evropskom prvenstvo, 2022. godine, "delfini" su na oproštaju Dejana Savića zauzeli razočaravajuće deveto mesto, a sigurn nije uteha ni to što su sada bar izašli iz "B" divizije na kontinentalnom turniru i završili kao sedmoplasirani ili osmoplasirani. Ono što je važnije od toga je da reprezentacija Srbije ima još jednu, poslednju šansu da se plasira na Olimpijske igre. Srpski nacionalni tim i dalje je dvostruki uzastopni i aktuelni olimpijski prvak i nijednom nije propustio olimpijsku smotru od raspada SFR Jugoslavije. Zato će sva pažnja u februaru biti usmerena na Svetsko prvenstvo u Dohi.

Na Svetskom prvenstvu u Hrvatskoj ove nedelje, reprezentacija Srbije dramatično je izgubila u četvrtfinalu od Mađarske na penale i tako je ponovo borba za plasman u polufinale ostala gornji limit našeg tima. Nažalost, nakon Tokija 2021, a i na pojedinim takmičenjima pre njega, ta faza je bila i tačka na kojoj se Srbi opraštaju od borbe za medalje.

  • Bazen Mladost. Sudije: Kovač (Mađarska), Burže (Francuska). Igrač više: Srbija 11 (4), Grčka 9 (6). Peterci: Srbija 1 (1), Grčka 2 (2).
  • SRBIJA: Filipović, Mandić 3, S. Rašović 1, Ranđelović 1, Lazić 2, Radulović 2, Drašović, N.Jakšić, Milojević, Ubović, Lukić 1, V.Rašović, Mitrović.
  • GRČKA: Zerdevas, Genidunas 3, Skumapkis, Giuvetis 1, Funtulis 3, Papanastasiju, Dervišis, Argiropulos, Alafrakis 1, Kakaris 2, Nikolaidis 1, Vlahopulos 1, Zorzatos.

(MONDO - M.Š)