Spektakl!

RUKOMETAŠI BIH OSTALI U ČUDU - NAPAO IH PROTIVNIČKI GOLMAN! Sve odbranio, pa krenuo napred i uspeo!

Autor Dušan Ninković

Koliko često ste rukometnog golmana viđali pred protivničkim golom, u ulozi organizatora igre? Reprezentaciji BiH se desilo.

Izvor: Twitter/HandballHour/printscreen

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine neuspešno je nastupila na ovogodišnjem Evropskom prvenstvu i već posle dve utakmice ostala je bez ikakvih šansi da se plasira u narednu fazu. Reprezen tativci BiH u drugom kolu grupne faze poraženi su od Gruzije (22:19) koja ne važi za rukometnu velesilu, iako su na početku meča imali ubedljivih 8:2! Jedan od junaka pobede za Gruziju bio je Zurab Cincadze koji je čuda činio i na golu i u polju!

Nakon što se nabranio udaraca i tako stvorio paniku u redovima Bosne i Hercegovine, Zurab je pokazao i svoje organizatorske sposobnosti. Pri rezultatu 20:19 za selekciju Gruzije, cincadze je sjajno pročitao akciju BiH, napustio svoj gol, presekao pas i otvorio kontru za svoju reprezentaciju. Umesto da doda nekom od saigrača, sam je krenuo ka golu! Pretrčao je više od pola terena, organizovao akciju, a zatim i asistirao za gol koji je rešio pitanje pobednika! Pogledajte kako je to izgledalo:

Dok je izuzetno dobro raspoloženi Zurab Cincadze trčao ka njima, reprezentativci Bosne i Hercegovine bili su zbunjeni zbog svega što se dešava na terenu. niko nije reagovao u pravom trenutku, a kada je golman Gruzije pričao u zonu udarca imao je lako dodavanje na desnu stranu, gde je njegov saigrač bio usamljen.

Maestralni Cincadze nije samo na ovaj način obeležio meč u grupnoj fazi Evropskog prvenstva. On je u roku od pola minuta praktično odbranio četiri sedmerca reprezentaciji Bosne i Hercegovine, odnosno Marku Paniću. Banjalučanin je pri rezultatu 13:11 imao priliku da sa sedam metara uveća prednost svog tima, ali... Zurab je zaustavio sedmerac, pa odbitak, a zatim i ponovljeni sedmerac i još jedan odbitak. 

(MONDO/D. N.)

BONUS VIDEO: