Nestvarno!

SKANDAL KAKAV SE NE PAMTI NA EVROPSKOM PRVENSTVU: Sudije napravile HAOS, a odluku nisu menjali! (VIDEO)

Autor Dušan Ninković

Neverovatan previd sudijskog para iz Švajcarske i zvaničnika EHF-a.

Izvor: Twitter/fcjaviermarquez/printscreen

Aktuelni svetski šampion u rukometu, selekcija Danske furiozno je krenula u svoj pohod na treću evropsku titulu, a grupnu fazu na Evropskom prvenstvu završila je sa maksimalne tri pobede. Poslednju je ostvarila u ponedeljak uveče savladavši Portugal 37:27, a tokom duela u Minhenu videli smo i jedan veliki previd, kako sudija tako i EHF delegata.

Švajcarski sudijski tandem Artur Briner i Morad Salah u 23. minutu utakmice nisu primetili da Portugalci imaju osam igrača na terenu! Ukrali su Portugalci loptu legendarnom Mikelu Hansenu, a onda je odmah bacili u kontranapad za potpuno usamljenog Martima Koštu koji je pogodio za 15:12. Nisu Danci zaboravili u tom trenutku najboljeg strelca portugalske reprezentacije već je on bio osmi igrač na terenu, a to je osim švajcarskim arbitrima promaklo i EHF delegatima Denisu Rajbelu iz Francuske i Lidiji Bojić-Čačić iz Hrvatske.

Usledili su protesti danskog selektora Nikolaja Jakobsena, kao i reprezentativaca na terenu, sudije su se konsultovale sa zapisničkim stolom, a onda - ništa. Meč je nastavljen bez sankcija, nije bilo dve minute kazne ni za Portugalce zbog prestupa, ni za Dansku zbog protesta, a gol je priznat. Pogledajte tu situaciju:

Videćemo da li će eventualno biti naknadne reakcije iz EHF-a i obrazloženja ove odluke, kao i eventualnih sankcija za službena lica na ovom meču. Najbitnije je da pogodak nije uticao na konačan ishod meča, ali ni na konačan plasman u narednu fazu takmičenja. Danci su sa tri ubedljive pobede i gol-razlikom +31 obezbedili prvo mesto, dok Portugalci kao drugoplasirani prolaze u narednu fazu takmičenja - u prva dva kola savladali su prvo Grčku, pa Češku.

(MONDO/D. N.)

BONUS VIDEO: