Vaterpolo

MUK U ZAGREBU, HRVATSKA IZGUBILA FINALE U POSLEDNJEM MINUTU! Igrač prvaka Srbije doneo titulu: Ovo nisam video od 1984!

Autor Mladen Šolak

Potpuni šok u glavnom gradu Hrvatske.

Izvor: MN Press

Vaterpolo reprezentacija Španije pobedila je Hrvatsku u burnom finalu Evropskog prvenstva u Zagrebu. Gol odluke postigao je Alvaro Granados, 46 sekundi pre kraja, "šraubom". Igrač VK Novi Beograd bio je heroj trijumfa novog prvaka Evrope i doneo je Španiji prvu titulu prvaka Evrope u istoriji.

"Ne znam šta da kažem. Pakao. Pakao sporta, pakao svega. Šta da kažem kad odigraš ovakvu utakmicu i izgubiš na ovakav način? Ne znam. Bilo je dobro celu utakmicu, nemam šta da zamerim svojim momcima. Izgubili smo zadnjim golom, kakav se daje jednom u... Milivoj Bebić ga je dao 1984. godine u Los Anđelesu. Mogao bih puno toga da kažem ovako vruć, ali ne smem. Znam da ne smem", rekao je selektor Hrvatske Ivica Tucak posle utakmice za Hrvatsku radio-televiziju.

Pogledajte Granadosov gol:

Španci su uz titulu i vizu za Olimpijske igre u Parizu još jednim uspehom potvrdili kakva su vaterpolo sila, jer su 2022. godine postali prvaci sveta, 2023. su osvojili bronzu na Svetskom prvenstvu u Fukuoki, a sada su toj medalji dodali i evropsko zlato. Takođe, prošle godine osvojili su i Svetski kup.

Olimpijsku vizu u Zagrebu je osvojila samo Španija i postala četvrta evropska selekcija sa garantovanim mestom u Parizu na leto. Uz domaćina, Francusku, tamo će sigurno igrati i Mađarska, prvak sveta, i Grčka, viceprvak sveta. Ostale su još četiri karte za Pariz i one će biti podeljene na Svetskom prvenstvu u Dohi od 5. do 17. februara i nadamo se da će jednu izboriti i reprezentacija Srbije, koja je na Evropskom prvenstvu u Hrvatskoj zauzela tek sedmo mesto.

(MONDO - M.Š)

BONUS VIDEO: