SENZACIJA

"NOVOBEOGRAĐANIN ZARIO HRVATIMA NOŽ U STOMAK": Španija u šoku zbog onoga što se desilo usred Zagreba!

Autor Milutin Vujičić

Činilo se da je Hrvatska na korak od zlatne medalje, vodili su 10:8, a onda se pojavio Granados.

Izvor: Marko Metlas/© MN press, all rights reserved

Vaterpolo reprezentacija Španije došla je do titule prvaka Evrope usred Zagreba pošto je napravila preokret protiv Hrvatske i slavila 11:10. Odlučujući gol dao je Alvaro Granados, vaterpolista Novog Beograda, koji je na 48 sekundi do kraja "potpisao" zlatnu medalju za svoju reprezentaciju, a španski mediji o njemu danas pišu samo pohvale.

Tako je španska "Marka" na naslovnoj strani objavila naslov "Samo nam je ovo nedostajalo, mi smo prvaci Evrope", uz slavljenje mladog Granadosa: "Zario je Hrvatima nož u stomak i utišao bazen Mladost u Zagrebu osiguravši pobedu Španije za prvo zlato na Evropskom prvenstvu u istoriji". A malo je nedostajalo da ne dođe do toga, pošto je Hrvatska u poslednju četvrtinu ušla s prednošću 10:8, a onda je potpuno stala...

Prethodno je Španija gubija finala Evropskog prvenstva 2018. protiv Srbije i 2020. godine protiv Mađarske, oba puta na peterce, dok takođe imaju i poraz sada već davne 1991. godine. Ipak, jedna od najboljih svetskih vaterpolo reprezentacija u svojoj kolekciji ima Olimpijske igre (1996) i tri Svetska prvenstva (1998, 2001. i 2022).

Podsetimo, Srbija je učešće na Evropskom prvenstvu u Hrvatskoj završila tek na sedmom mestu i jasno je da našem timu predstoji još dugačak put do povratka u borbu za medalje.

BONUS VIDEO:

(MONDO - M.V.)