Gotovo je

SRBIJA NEMA SELEKTORA - BRODOLOM REPREZENTACIJE, PA HITAN RASKID!

Autor Nikola Lalović

Španski stručnjak Antonio Đerona nije više selektor Srbije.

Izvor: JAN WOITAS / AFP / Profimedia

Srbija više nema selektora! Nakon analize nadležnih organa Rukometnog saveza Srbije nekoliko meseci pred istek ugovora Toni Đerona je sporazumno raskinuo ugovor  sa RSS. Srbija je na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj završila kao 19. i posle tog neuspeha saradnja je okončana. 

Toni Đerona je vodio Srbiju tri i po godine, doneo nam je i medalju sa Mediteranskih igara u Oranu, a sada se čeka njegov naslednik. Vodio je tim od 2020. godine do sada, a predsednica RSS Milena Delić oglasila se ovim povodom. 

"Posle obavljenog detaljnog sastanka sa gospodinom Đeronom, došli smo do zaključka da je u ovom trenutku sporazumni raskid Ugovora kompromisno rešenje za obe strane posle upravo završenog Olimpijskog ciklusa za mušku seniorsku reprezentaciju Srbije. Zahvalni smo gospodinu Đeroni za sve pozitivno što je uradio za muški srpski rukomet za vreme svog mandata i želimo mu mnogo sreće u budućnosti. Rukometni savez Srbije će ispoštovati sve pravne obaveze definisane Ugovorom čije je trajanje zaključno sa junom mesecom. Dalje odluke u vezi sa muškom seniorskom reprezentacijom biće donete u doglednom vremenskom periodu kako bi se u baraž za Svetsko prvenstvo ušlo spremno."

Reči zahvalnosti posle svega imao je i Španac koji je naglasio  da nije lako nositi se sa neuspehom sa Eura. Istakao je da je reprezentaciji neophodna nova energija u ovom momentu. 

"Nije lako nositi se sa ovom situacijom posle Evropskog prvenstva. Nismo ostvarili svoj cilj i razumljivo je da Rukometnom savezu Srbije treba nova energija pred sve što sledi. Zahvalan sam za sve i svakog u prethodnom periodu. Najviše sam zahvalan svojoj porodici za bezrezervnu podršku. Kolege sa kojima sam radio u stručnom štabu su dale sve od sebe i radile neumorno sve ovo vreme. Igračima se posebno zahvaljujem na poverenju, želji i doprinosu koji je uvek bio maksimalan. Hvala i svim ljudima u Srbiji koji su bili uz nas, a novom stručnom štabu želim još veću podršku i najbolje moguće rezultate."

Vodio je Srbiju na Svetskom prvenstvu 2023. godine kada smo završili kao 11. kao i na dva Eura - onom 2022. kada smo bii 14. i sada. Na Mediteranskim igrama u Oranu je naš tim doveo do bronzane medalje.

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO: