Ostali sportovi

ČUDO U POLUFINALU EURA - OVAKAV MEČ SE NE PAMTI: Gol godine u poslednjoj sekundi rešio sve, Nikola ide po ZLATO!

Autor Nikola Lalović

Francuska je prvi finalista Evropskog prvestva u rukometu!

Izvor: Bildbyran / ddp USA / Profimedia

Čudo! Kakav spektakl u Kelnu! Prvo je delovalo da je sve gotovo za Švedsku, zatim je Francuska potpuno nestala sa terena, a nakom prave bombe koja će se pamtiti godinama otišli smo u produžetka. Na kraju je prvi finalista Evropskog prvenstva Francuska koja je pobedila 34:30!

Počelo je sa tri gola Švedske, poveli su aktuelni šampioni Evrope, a onda su nestali sa terena! Od 4:4 došla je Francuska do vođstva od 10:4 i zadržala do poluvremena šest golova prednosti. Ipak u drugom poluvremenu Francuzi su rešili da odmore Diku Mema, izgubili su momentum, a onda se razbranio Andreas Palička.  Nesavladiv je bio u drugom delu igre fantastični švedski golman i delovalo je da je doneo pobedu svom timu! 

Bilo je 27:26 i Šveđani su na 25 sekundi do kraja imali loptu, a onda je Džim Gotrfidson napravio grešku i poklonio loptu "trikolorima" prestupom. Uhvaćen je Dika Mem, isteklo je vreme, a onda je Elaim Prandi uradio ovo

Pravom bombom uspeo je da izjednači i da sa 27:27 donese deset dodatnih mintua ovom meču, U produžetku nije Švedska više imala snage i volje i razbranjeni Debone je pogurao Francusku ka novoj medalji! U vetar je otišlo 15 odbrana Andreasa Paličke i sva dobra igra u drugom delu igre, Šveđani će sada morati da se priberu i da probaju da uzmu makar bronzu, 

Francuska je imala Belasena sa 10 odbrana, ali je od tih deset samo jedna bila u drugom poluvremenu, a najefuikasniji je bio Ugo Deska sa tri gola. Dika Mem je dao šest, Nedim Remili pet, ali su tri gola Elaima Prandija bila ključna. Sa druge strane Klar je dao devet golova, ali mu je Debone u produžetku jedan na jedan uhvatio živu loptu. Hamus Vane i Darh su imali po pet pogodaka, a Džim Gotfridson četiri.

Sada se čeka drugo polufinale u kome će domaćin Nemačka igrati sa Dancima koji su u dosadašnjem delu takmičenja bili apsolutno najdominantnija selekcija. Taj meč je na programu od 20:30. 

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO: