Kakav turnir!

MUK U NEMAČKOJ - KAZNENA EKSPEDICIJA OSTAVILA PANCERE BEZ ZLATA; Mikel Hansen ili Nikola Karabatić - možda poslednji put

Autor Nikola Lalović

Sada znamo ko će igrati za zlato u finalu Evropskog prvenstva!

Izvor: INA FASSBENDER / AFP / Profimedia

Nakon što smo u prvom polufinalu Evropskog prvenstva u rukometu videli pravi spektakl i pobedu Francuske nakon produžetka i fantastičnog pogotka Elaima Prandija, ništa manje drame niej viđeno u drugom meču! Domaćin Nemačka je odmerila snage sa apsolutno najdominantnijom selekcijom prvenstva Danskom i nije uspela da zaustavi skandinavsku kaznenu eksperdiciju! 

Danska je na kraju pobedla 29:26 (12:14), a ni nova fantastična partija Andreasa Volfa na golu "pancera" nije bila dovoljna da spreči još jedan rukometni klasik između Danske i Francuske u finalu. 

Nemci su poveli sa 1:0, uspeli da drže minimalno vođstvo tokom celog prvog dela meča, ali je duža klupa i rotacija Danske na kraju presudila. Kada je Danska preokrenula na 16:15 uspevala je Nemačka nekoliko puta da izjednači, ali je onda serija golova za vođstvo 26:21 prelomila meč.

Kod Nemačke Usinc je iskočio sa pet goova, Juri Kor je imao ćetiri, a po tri Damke i Gola. Ipak nije se moglo protiv Hansena, Pitlika i Jakobsena sa po pet pogodaka, Gidsela, Halda sa četiri i Kirkelokea sa tri.

U nedelju se igraju mečevi za medaljje gde će se prvo od 15 časova sastati Švedska i Nemačka u meču za bronzu, a onda od 17:45 gledamo duel Danske i Francuske za zlato. Videćemo duel Mikela Hansena i Nikole Karabatića u borbi za zlato - možda i poslednji put!

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO: