BUM-BUM!

NEK JE LAMAR MVP, ALI ZNA SE KO JE "DOKTOR": Mahoums dominirao, Čifsi i Najnersi opet u Superboulu!

Autor Milutin Vujičić

Patrik Mahoums i Kanzas Siti će igrati za treću titulu u poslednjih pet godina.

Izvor: Profimedia/Patrick Smith / Getty images

U ovogodišnjem Superobulu koji se održava 11. februara u Las Vegasu gledaćemo "reprizu" iz 2020. godine - ponovo se sastaju Kanzas Siti i San Francisko. I dok su Najnersi opravdali status najbolje plasiranog tima u NFC diviziji i uspeli su posle velikog preokreta da pobede najprijatnije iznenađenje Detroit (34:31), Čifsi su do titule u AFC i novog nastupa u Superboulu morali preko do sada nezaustavljivog Baltimora.

Mnogi su bili skloni tome da otpišu Čifse zbog nešto slabijih izdanja u regularnom delu sezone, posebno jer je odbrana Rejvensa funkcionisala pefrektno, dok je prvi kandidat za MVP nagradu Lamar Džekson "terorisao" odbrane na sve način. Ništa od toga nije se potvrdilo kada su prethodne noći na svom terenu izašli na megdan timu koji ipak ima šampionski DNK.

Praktično u dva uvodna drajva, Patrik Mahoums je pokazao "doktorat" iz nastupa u plej-ofu i tačdaunima koji su postigli Kelsi i Pačeko, Čifsi su uspeli odmah da se odvoje od Rejvensa koje je u životu držalo samo "srećno hvatanje" Flauersa. Ispostaviće se, upravo je "ruki" Flauers bio tragičar jer je u drugom poluvremenu na tačdaunu napravio "fambl", tako da su ponovo Čifsi preuzeli kontrolu i pre svega odbranom i tempom koji je diktirao Mahoums, potpuno izbezumili Džeksona.


Tako je u možda ključnom "drajvu" u četvrtoj deonici, koji je trajao pet-šest minuta, Džekson bacio "intersepšn" i tako je praktično potpisao pobedu Čifsa 17:10. Na taj način, Čifsi su se plasirali u svoje četvrto finale u poslednjih pet godina, pa su baš protiv Najnersa 2020. godine počeli "novu eru" u NFL.

Tada je u Majamiju bilo 31:20, posle preokreta, da bi Čifsi zatim gubili finale od Bakanirsa, potom su propustili Superboul 2022. godine, a lane su bili bolji od Iglsa. Videćemo da li Najnersi to mogu da promene...

Podsetimo, na Superboulu će ovoga puta pevati američki pevač Ašer.


BONUS VIDEO:

(MONDO - M.V.)