Formula 1

LUIS HAMILTON KAO MIHAEL ŠUMAHER! Sa 40 godina odlazi u tim NAJVEĆEG svih vremena

Autor Mladen Šolak

Britanski as zvanično odlazi iz Mercedesa

Izvor: Toshifumi KITAMURA / AFP / Profimedia

Luis Hamilton voziće za Ferari od sledeće, 2025. godine! Njegov novi tim potvrdio je to na svojim zvaničnim nalozima na društvenim mrežama. Britanski as oprostiće se od Mercedesa u decembru 2024. i postaće član legendarne Skuderije, za koju će do njegovog dolaska voziti Šarl Lekler i Karlos Sajnc.

Luis Hamilton će još 2024. voziti u nemačkom timu sa zemljakom Džordžom Raselom, a onda će dočekati svoj 40. rođendan narednog januara kao vozač Ferarija. On je sedmostruki šampion Formule i u broju titula je rekorder zajedno sa Mihaelom Šumaherom, takođe legendarnim vozačem Ferarija. Nemac je dve od svojih sedam titula osvojio kao vozač Benetona.

Hamilton je čak 11 godina vozio za Mercedes. "Ovaj tim je bio deo mog života od kad sam imao 13 godina. Tu sam odrastao, pa je ova odluka bila jedna od najtežih koju sam ikad morao da napravim. Pravi je trenutak da napravim ovaj korak i uzbuđen sam zbog toga što ću prihvatiti novi izazov", rekao je Hamilton.

Hamilton je 2007. postao prvi put prvak sa Meklarenom, a 2014, 2015, 2017, 2018, 2019. i 2020. osvajao je titulu sa Mercedesom. Njegovu dominaciju prekinuo je as Red Bula Maks Ferstapen, koji je postajao prvak sveta u prethodne tri sezone.

(MONDO - M.Š)