Boks

OTKAZANA BORBA VEKA! Kralj cigana pretio Ukrajincu, pa RAZOČARAO ceo svet

Autor Mladen Šolak

Otkazana je borba Fjuri - Usik i objavljen je razlog.

Izvor: Daniel LEAL / AFP / Profimedia

Bokserski spektakl Britanca Tajsona Fjurija (35) i Ukrajinca Oleksandra Usika (37) neće biti održan 17. februara u Saudijskoj Arabiji. "Kralj cigana" navodno je dobio ozbiljnu posekotinu tokom sparinga i zbog povrede oka je morao na ušivanje, pa će to neizbežno uticati i na njegovu pripremu i treninge.

"Potpuno sam razočaran, jer sam se tako dugo pripremao za ovu borbu i bio u super kondiciji. Žao mi je zbog svig koji učestvuju u ovako ogromnom događaju i pažljivo ću raditi na zakazivanju novog datuma kada mi oko zaceli", rekao je Fjuri. "Mogu samo da uputim izvinjenje svom timu, Usikovom timu, borcima koji je trebalo da se bore pre nas, partnerima, kao i navijačima i našim domaćinima, mojim prijateljima u Saudijskoj Arabiji", objavio je on.

Prema pisanju britanskog "Telegrafa", Fjuri je zbog povrede morao da bude ušivač sa čak 15 kopči. Na žalost ljubitelja boksa širom sveta, od borbe Fjuri - Usik do daljeg neće biti ništa, a Ukrajincu bi mogao da se suprotstavi hrvatski bokser Filip Hrgović (31). Britanac i Ukrajinac imali su i zajedničku konferenciju za novinare u novembru u Londonu, na njoj razmenili preteće poglede, pretnje... Ali od borbe ipak neće biti ništa. "Usik, možeš da bežiš, ali Kralj cigana dolazi po tebe. Ovo je moja era, a tvoje vreme je prošlo. Tvoj skor bez poraza i tvojih šampionski pojasevi, sve će biti moje", govorio je tada Fjuri.

Borba Fjuri - Usik trebalo je da bude vođena za ujedinjavanje titula, jer je Fjuri trenutno vlasnik "WBC" naslova, dok su kod Usika"WBA", "WBO" i "IBF" titule. Godinama unazad nagađalo se kada će se ova borba dogoditi, a definitivno je bila zakazana u septembru. "Ovo je najveća borba koja može biti zakazana u našem sportu, biće ovo najveći bokserski događaj u veku", govorio je tada promoter Frenk Voren. Nažalost, od te borbe do daljeg neće biti ničeg.

Fjuri je poslednju borbu imao u oktobu protiv Fransisa Nganua i razočarao je mnoge svojim nastupom i pobedom na bodove. Ovog februara spremao se za borbu čiji će pobednik biti prvi šampion koji ima sve titule još od Lenoksa Luisa, koji je to uspeo 1999. pobedom protiv Ivandera Holifilda. Ipak, borba će još morati da sačeka.

(MONDO - M.Š)

BONUS VIDEO: