Napravio problem!

ALBANAC IZ ZAGREBA UNIŠTIO NAJVEĆU BORBU VEKA! Zbog njega "Kralj Cigana" ne može u ring!

Autor Dušan Ninković

Meč Fjuri - Usik otkazan je zbog posekotine na licu Britanca, koji mora da miruje.

Izvor: Instagram/agron_smakici/printscreen

Tajson Fjuri ne može u ring, a zbog toga propada bokserska borba veka! Spektakl koji je trebalo da bude na programu 17. februara otkazan je jer "Kralj Cigana" ne može na megdan Oleksanderu Usiku, ukrajinskom borcu koji je trenutno najbolji teškaš na svetu. Razlog za to je posekotina na licu Britanca, zbog koje mora na pauzu. Navodno, Fjuri je zaradio posekotinu u blizini oka koju će morati da ušije, a zbog toga i da propusti pripreme za meč. Izgleda da je za tu Tajsonovu povredu "krivac" Agron Smakići, hrvatski borac albanskog porekla i njegov sparing partner.

Smakići već godinama sparinguje sa najboljim svetskim teškašima, a na njegovom Instagram profilu može se videti i da je za neke mečeve pripremao Entonija Džošuu. Njih dvojica su očigledno u veoma bliskim odnosima, pošto imaju nekoliko zajedničkih fotografija sa treninga. Ovog puta Agron je bio sparing partner Tajsona Fjurija i čini se da je malo preterao u nameri da pripremi Britanca za napad na šampionske pojase.

Fjuri i Usik je trebalo da odrade borbu u kojoj bi na talonu bila četiri pojasa - pobednik meča postao bi šampion u organizacijama WBA, WBC, WBO i IBF. Takođe, ovaj meč bio je "težak" 100 miliona funti i mnogi ljubitelji boksa opisivali su ga kao najveći u ovom veku. Ipak, borbe u Rijadu sasvim sigurno neće biti jer Fjuri mora da miruje čitave dve nedelje. ovo je Agron Smakići:

Pošto je jasno da meč Fjurija i Usika neće biti održan, već se javio hrvatski bokser Filip Hrgović. On želi da "upadne" kao zamena i da se odmeri protiv Ukrajinca, za kojeg smatra da mu je dužan borbu za šampionske pojaseve. Najveći meč Hrgovićeve karijere mogao bi da se organizuje sasvim slučajno, ali on je siguran u sebe i spreman je da se u kratkom roku pripremi za najbitniju borbu u životu.

(MONDO/D. N.)

BONUS VIDEO: