Tragedija!

PREMINUO FILIP JOČIĆ (32)! Poznati sportista tri godine bio teško bolestan!

Autor Dušan Ninković

Svojevremeno je bio na spiskovima dvojice selektora seniorske reprezentacije Crne Gore.

Izvor: Instagram/hfmontenegro/printscreen

Tužna vest za sport u regionu - preminuo je Filip Jočić, nekadašnji juniorski reprezentativac Crne Gore u rukometu, levi bek koji se povremeno nalazio i na širim spiskovima selektora u seniorskoj konkurenciji. Vest o smrti sporiste koji se godinama borio protiv teške bolesti saopštio je savez na svojim zvaničnim kanalima.

Jočić je rođen u Danskoj, kao dete iseljenika iz Crne Gore, a na severu Evrope počeo je i da se bavi rukometom. Osećao je snažnu vezu sa rodnom zemljom svojih predaka, pa je kroz karijeru pokušavao na razne načine da pomogne lokalnim klubovima. Upravo od njih stizala je najveća podrška tokom Filipove trogodišnje bolesti, koju nije uspeo da savlada.

"Bivši reprezentativac naše države Filip Jočić preminuo je u 32. godini, nakon duge i teške bolesti. Rukometni savez Crne Gore ovim putem želi da uputi porodici najiskrenije saučešće. Jočić, koji je igrao na poziciji lijevog beka, bio je juniorski reprezentativac Crne Gore i na spisku seniorskog tima u vreme mandata selektora Zorana Kastratovića i Ljuba Obradovića, u periodu od 2013. do 2016. godine. U poslednje tri godine vodio je najveću borbu. Nažalost, nije izdržao, preminuo je 22 dana nakon 31. rođendana", navodi se u objavi na zvaničnom profilu saveza.

(MONDO/D. N.)

BONUS VIDEO: