Tuga!

POGINUO HRVATSKI OLIMPIJAC!

Autor Dušan Ninković

Slavni sportista izgubio život u saobraćajnoj nesreći.

Izvor: MN Press - arhiva

Nekadašnji hrvatski sportista, skijaš Antonio Rački (50) poginuo je u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u tunelu Pećine kod Rijeke, svog rodnog grada. Kako javljaju mediji iz Hrvatske, nekadašnji učesnik Zimskih olimpijskih igara izgubio je život nakon što je vozač (19Ž) izgubio kontrolu nad putničkim automobilom i udario u teretno vozilo koje se nalazilo na putu.

Od siline udarca vozilo se zarotiralo, a trojke putnika je ispalo iz automobila. Dve osobe su izgubile život, a među njima i Rački, koji je godinama bio jedan od najuspešnijih hrvatskih takmičara u zimskim sportovima. Antonio Rački učestvovao je na Zimskim olimpijskim igrama 1994. godine u Lilehameru i 1998. godine u Naganu. Takmičio se u kros-kauntriju.

Saobraćajna nesreća dogodila se u petak uveče, oko 21:40. Pored edve žrtve koje su izgubile život, u riječku bolnicu primljena su preostala tri putnika koja su se nalazila u automobilu. Oni se nalaze na odeljenjima hirurgije i ortopedije, a stanje im je stabilno i van životne opasnosti su. Navodno, sudar do kojeg je došlo bio je čeoni, odnosno putnički automobil udario je u teretno vozilo koje se kretalo drugom trakom, u suprotnom smeru.

(MONDO/D. N.)

BONUS VIDEO: