BRAVO!

IMA 100 GODINA I UČESTVOVAO JE NA SVETSKOM PRVENSTVU! Ovako to rade veliki ŠAMPIONI: Uzeo medalju 1951, pa 2024. godine!

Autor Nemanja Stanojčić

Tagi Askari ima 100 godina i bio je deo Svetskog prvenstva u Dohi, skočio je u vodu i dobio aplauze svih prisutnih.

Izvor: SEBASTIEN BOZON / AFP / Profimedia

Kada jednom nešto naučite i još ste u tome odlični, onda godine nisu bitne. Primer za to je Tagi Askari. Ako vam ime nije poznato, ne brinite, ubrzo će vam biti jasno zašto njega spominjemo. Radi se o Irancu koji je na prvim Azijskim igrama 1951. godine osvojio srebrnu i bronzanu medalju.

Zašto ga spominjemo danas? Zato što je na Svetskom prvenstvu u Dohi 2024. godine skočio u vodu i to sa 100 godina! Da, dobro ste pročitali, šampion od 100 godina pokazao je šta znači ljubav prema sportu i kako se ta strast ne gubi ni ako ste na trocifrenom broju godina. Zvuči neverovatno, ali istinito.

Svi prisutni su mu aplaudirali, dobio je poklone i medalju za sve što je postigao. "Poslednje takmičenje na kom sam učestvovao bilo je kad sam imao 41 godinu, bio je to nacionalni šampionat, osvojio sam zlato i otišao u penziju", prisetio se Askari.

Ljubav koju oseća prema skokovima u vodu, plivanju, bazenima je za njega nešto posebno. "Za mene je ta ljubav počela još od tinejdžerskih dana. Uvek sam uživao u ovome, ništa se nije promenilo od te 1951. godine pa do danas. Osim mojih performansi", našalio se Tagi.

Tagi Askari
Izvor: YouTube/FINA

Askari je sa 100 godina bio deo Svetskog prvenstva i za to možemo samo da mu skinemo kapu i aplaudiramo. Svaka čast gospodine Askari!

(MONDO - N.S.)

BONUS VIDEO: