Ostali sportovi

PRE NJEGOVE SMRTI ČETVORICA SU DOŠLA U NAŠ DOM! Oglasio se otac poginulog svetskog rekordera: SKLONILI su telo

Autor Nemanja Stanojčić

Kelvin Kiptum poginuo je u saobraćajnoj nesreći, njegov otac zahteva istragu.

Izvor: KAMIL KRZACZYNSKI / AFP / Profimedia

Atletičar iz Kenije Kelvin Kiptum (24) drži svetski rekord na maratonu u vremenu od 2 sata i 35 sekundi, imao je želju da ga obori i da nadmaši samog sebe. Nažalost, to neće uspeti da uradi pošto je poginuo u saobraćajnoj nesreći. Njegov otac Samson Čerijot zahteva istragu i smatra da ništa od toga nije bilo slučajno.

Njegova izjava podigla je buru posle tragične Kelvinove smrti. "Pre nekoliko dana četvorica ljudi došla su u naš dom i posle mog insistiranja da se predstave nisu me poslušali, otišli su. Bilo ih je četvoro. Ne znam ko su, ali očekujem da će istraga da utvrdi to", jasan je Samson.

Potvrdio je da je sa Kelvinom razgovarao na dan kada je poginuo, želeo je da obori rekord, da sagradi kuću za svoju porodicu... "Na vestima sam saznao da je poginuo. Odmah sam otišao na mesto nesreće, kada sam stigao njegovo telo već je bilo sklonjeno. Bio je moje jedino dete, nemam više dece. Njegova majka se razbolela, ja sam u dubokoj žalosti", izjavio je Čerijot.

Izvor: Joy Nabukewa / Xinhua News / Profimedia

Još uvek se čekaju zvanični izveštaji, za sada su se pojavile određene informacije. Kiptumovo telo nađeno je ispod automobila i sa njim je poginuo i njegov trener Žervejs Hakizmani, dok je treća osoba Šaron Čepkemoi preživela i prebačena je u bolnicu. Nezvanične informacije govore da je on izgubio kontrolu nad vozilom i da je udario u drvo. Međutim, ono što je nejasno jeste što je to drvo bilo oko 60 metara od puta, pa je mnoge zbunilo to što nije uspeo da uspostavi kontrolu nad vozilom za to vreme, pre udarca u stablo.

(MONDO - N.S.)

BONUS VIDEO: