Vaterpolo

HRVATI VIKALI: NE MOŽE TO, NE MOŽE TO! Mandić dobio crveni zbog brutalnosti, a srpski selektor NIJE SMEO da reaguje

Autor Mladen Šolak

Vaterpolo reprezentacija Srbije izgubila je od Hrvatske u haotičnoj završnici četvrtfinala Svetskog prvenstva u Dohi.

Izvor: TV Arena sport/Screenshot

Srpski golgeter Dušan Mandić nije dočekao kraj utakmice Srbija - Hrvatska u bazenu, jer su ga sudije isključile u završnici. U jednom duelu sa hrvatskim vaterpolistom, Mandić je nogom udario protivničkog igrača i arbitri su posle pregleda video-snimka utvrdili da je to dovoljno za najoštriju kaznu, takozvani "brutaliti".

Posle toga je Srbija bila kažnjena i petercem za Hrvatsku, na šta je selektor Uroš Stevanović hteo da zameni golmana Filipovića i da uvede Mitrovića, ali je i to bilo nedopušteno. Na ta pravila su sudije podsećali i hrvatski vaterpolisti, dobacivajući "Ne može, ne može to", što se čulo i u prenosu. Filipović je morao da se vrati među stative, a Loren Fatović ga je savladao i u pretposlednjem minutu postavio nedostižnih 15:12 za Hrvatsku. Na taj način on je odlučio pobednika i zaokružio svoj MVP nastup u ovom meču.

Tim golom je sprečena drama u završnici do tada veoma burnog meča, u kojem je Srbija još jednom stala u četvrtfinalu velikog takmičenja. Uteha iz Dohe je to da su "delfini" izborili plasman na Olimpijske igre u Parizu 2024, a svakako neprijatno zvuči to da su od Olimpijskih igara u Tokiju 2021. do Pariza 2024. naši vaterpolisti samo jednom igrali u polufinalu velikog takmičenja, na Svetskom prvenstvu u Fukuoki prošle godine i tamo izgubili. Bilo je to jedini put od Tokija da su "delfini" preskočili četvrtfinale na evropskom ili svetskom prvenstvu.

(MONDO - M.Š)

BONUS VIDEO: