Bravo!

SLOVENAC ŠOKIRAO SVE, LETEO 140 METARA: Domaćini opet bez zlata, ali ponovo je Kasai leteo! (VIDEO)

Autor Nikola Lalović

Domen Prevc je bio najbolji drugog dana u Saporu, a ponovo smo mogli da vidimo i Noriakija Kasaija kako skače.

Izvor: Richard A. Brooks / AFP / Profimedia

Nakon što je u subotu Noriaki Kasai uspeo da napravi čudo i da sa 51 godinom uzme bodove u svetskom kupu u ski skokovima, sada mu to ipak nije uspelo. Drugog dana takmičenja u Saporu on je bio 43. a priča dana je Domen Prevc koji je sve iznenadio i pobedio.Sa skokovima od 136,5 i 139,5 metara u prvoj i drugoj rundi nije mu bilo ravnog drugog dana takmičenja. 

Opet je domaća publika zamalo ostala uskraćena za tron pošto je Rjoju Kobajaši još jednom bio drugi, dok je Kristofer Sundal došao na podijum. Pobednik prvog dana Štefan Kraft je završio kao četvrti, a treći u generalnom plasmanu Andreas Velinger je 16. mestom povećao svoj zaostatak za Kraftom i Kobajašijem.

Posle dugo vremena bodove je upisao Vladimir Zografski, Lovro Kos je ponovo bio odličan na devetom mestu, a iza Krafta su se poređali Austrijanci Fetner i Herl. Timi Zajc je zaokružio lošp ikend jer je opet ostao bez bodova, a van 30, što je bio slučaj i sa Pijusom Paškeom kome je forma u slobodnom padu. Štefan Laje je nastavio loš vikend Nemaca i ostao bez poena, a neočekivano su van 30 bili i Pjotr Žila i Timi Zajc.

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO:

Andreas Goldberger Planica
Izvor: Youtube/vychlazenejgambac4