Ostali sportovi

SRBIJA GAZI NA SVETSKOM PRVENSTVU, IDEMO U NOKAUT FAZU: Dimitrije melje redom, sad udara na favorite!

Autor Nikola Lalović

Srbija je u muškoj konkurenciji na Svetskom prvenstvu timova u Busanu prošla dalje, a za dame ćemo ipak morati malo da sačekamo.

Izvor: ADEK BERRY / AFP / Profimedia

Muškarci su startovali odlično, a devojke pobedom i porazom! Na Svetskom prvenstvu u stonom tenisu naš tim je startovao sa dve pobede prošao je u drugu fazu takmičenja!

Prvog dana smo savladali Portoriko sa 3:1 pošto je Dimitrije Levajac dobio dva meča, a Marko Jevtović jedan, a zatim smo bili bolji od Slovačke istim rezultatom a takođe je Levajac dva puta pobedio, a Jevtović jednom.

Sada nas očekuju mečevi u kojima je naš tim autsajder protiv Švedske koja za sada ima tri pobede i Hong Konga koji je iznenađujuće poražen pod Skandinavaca. Ipak naš tim ima zagarantovano mesto u šesnaestini finala šta god da uradi do kraja takmičenja.

Što se tiče dana krenule su naše devojke pobedom nad Kanadom u kojoj je heroina bila Sabina Šurjan sa dva trijumfa, dok je Andrea Todorović jednom pobedila, a zatim je u dramatičnom meču Švedska sa 3-2 pobedila naš tim. U tom duelu Izabela Lupulesku i Andrea Todorović su imale po trijumf, ali to nije bilo dovoljno. Sada nas čeka duel sa Rumunijom koja je prva u grupi, a verovatno će duel 20. febrara sa Singapurom odlučiti da li naše devojke idu dalje.

(MONDO, N.L.)

Tagovi