Vaterpolo

HRVATI DONELI TITULU PRVAKA SVETA, A NA DOČEKU... "Mogao bih puno toga da kažem, neki su bili oslobođeni fizičkog"

Autor Mladen Šolak

Hrvatski selektor dao kratak komentar: "To je refleksija svega"

Izvor: Igor Kralj / Pixel Media / Profimedia

Hrvatska vaterpolo reprezentacija donela je u Zagreb titulu šampiona sveta, treći put u istoriji, a drugi put pod vođstvom selektora Ivice Tucka, ali je doček bio daleko skromniji nego što se očekivalo. Za razliku od Srbije, gde se tako veliki uspesi proslavljaju na balkonu i pred desetinama hiljada navijača, hrvatski mediji javljaju da je ovom dočeku prisustvovalo stotinak navijača.

Selektor Ivica Tucak bio je upitan za to: "To nisu pitanja za mene, meni je drago da ste došli vi koji to volite. Mogao bih puno toga reći, ali neću. To je refleksija svega, zašto sada pričati o tome... Imate neke ljude koji su bili oslobođeni fizičkog, a obavljaju funkcije..."

Tucak je rekao da je na momente sumnjao i u sebe da li će uspeti da ponovi uspeh sa Svetskog prvenstva u Budimpešti 2017. godine, kada je prvi put vodio Hrvatsku na svetski trofen. "Umoran sam, nisam se naspavao. Malo smo se proveselili, čekao nas je dug let. A kakav će biti osećaj? Presrećan sam, pun ponosa, sreće i radosti. Ponovno smo prvaci sveta. Kad smo ostali bez one reprezentacije koja je oformljena još od Ratka (Rudića), s onakvim asovima, kad su otišli nakon Tokija, naravno da je bilo pitanje u javnosti pa i samom meni imam li snage da to izvučem. Gledajte, kad se bavite ovim poslom morate biti 100 posto unutra. To je ono što je sigurno. Ako doživite na ovoj svetoj funkciji da vas loše odrađen trening ili poraz ne diraju onako kako treba dirati, morate se maknuti", rekao je Tucak, a preneo Jutarnji list.

Hrvatska odlazi na leto u Pariz kao vicešampion Evrope i prvak sveta. Da li je samim tim i favorit? "Idemo sa željom da osvojimo odličje, to je moja životna želja. Daj Bože da napravim to s reprezentacijom svoje zemlje. Ne idemo kao favoriti, ali idemo kao reprezentacija koja ima šanse da to napravi".

Pre toga, trofejni trener ide na odmor. "Za početak, jedan crveni Marlboro, ne mogu dočekati, haha. Otići ću na planinu, stvarno sam potrošen i umoran, razdražljiv. Ići ću se odmoriti sa svojom porodicom, prijateljima.. Ništa posebno", zaključio je.

Podsetimo, Hrvatska je osvojila titulu šampiona sveta dramatičnom pobedom na peterce u finalu Svetskog prvenstva protiv Italije, a na isti način je prošla i kroz polufinale protiv Francuske. Prethodno je u četvrtfinalu eliminisala Srbiju, koja je završila šesta.

(MONDO - M.Š)

BONUS VIDEO: