BRAVO

SRBIJA JE ČEKALA OD MILORADA ČAVIĆA I NAĐE HIGL! Anja zablistala na Svetskom prvenstvu, DESETINKE joj fale za Pariz

Autor Mladen Šolak

Veliki uspeh Anje Crevar. Tako je blizu Igrama...

Izvor: Oli SCARFF / AFP / Profimedia

Reprezentativka Srbije u plivanju Anja Crevar osvojla je četvrto mesto na Svetskom prvenstvu u Dohi, u disciplini 4x100 mešovito. Crevar je osam dužina bazena isplivala u vremenu 4:38,93 minuta, ali nije uspela da ispuni normu za Olimpijske igre u Parizu, za šta je morala da bude brža svega 0,4 sekunde.

Zlatnu medalju je osvojila Britanka Freja Kolbert, srebrnu Anastasija Gorbenko iz Izraela, a bronzanu Italijanka Franketi. Crevar je od trećeplasirane bila sporija 1,07 sekundi.

"Provela sam se sjajno u Dohi. Vraćam se kući sa pomešanim emocija, bila sam četvrta i deveta na svetu, imam B olimpijsku normu i mogla sam da tražim više, ali zahvalna sam za to gde sam sad. Imam još mnogo posla pred sobom, ali vratiću se", objavila je ona na Instagramu posle uspeha.

Pogledajte njenu trku u Dohi:

Anja Crevar
Izvor: YouTube/TV Arena sport

"Od Svetskog prvenstva u Rimu kada je Milorad Čavić osvojio zlato i srebro na 50 i 100 delfin, a Nađa Higl bila zlatna na 200 prsno, ovo je najbolji plasman jednog predstavnika Srbije na planetarnim šampionatima", konstatovao je novinar Sport kluba, Vladimir Todorović.

(MONDO - M.Š)